Tuesday, December 12, 2017
Ειδήσεις για Οδοντιάτρους και επαγγελματίες της Στοματικής Υγείας
Home Blog

Επηρεάζει το κάπνισμα τη σταθερότητα των εμφυτευμάτων;

0
Επηρεάζει το κάπνισμα τη σταθερότητα των εμφυτευμάτων;

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα έγινε σύγκριση της σταθερότητας των εμφυτευμάτων καθώς και της απόκρισης των περιεμφυτευματικών ιστών σε βαρείς καπνιστές και καπνιστές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το κάπνισμα δεν επηρέασε τη συνολική επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Επηρεάζει το κάπνισμα τη σταθερότητα των εμφυτευμάτων;

Ωστόσο, η μελέτη έδειξε ότι το κάπνισμα επιβραδύνει την επούλωση του οστού γύρω από το εμφύτευμα. Επομένως, η διαδικασία οστεοενσωμάτωσης στους καπνιστές έγινε σημαντικά αργότερα σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, τοποθετήθηκαν 45 εμφυτεύματα τύπου ΙΤΙ στη μερικώς νωδή κάτω γνάθο 32 ανδρών, εκ των οποίων οι 16 ήταν βαρείς καπνιστές ενώ οι υπόλοιποι ήταν μη καπνιστές.

Εξετάστηκαν η σταθερότητα των εμφυτευμάτων και η απόκριση των περιεμφυτευματικών ιστών κατά τη διάρκεια της 3ης, 4ης, 6ης, 8ης και 12ης εβδομάδας της μετεγχειρητικής περιόδου. Παρόλο που τα εμφυτεύματα και στις δύο ομάδες εμφάνιζαν οστεοενσωμάτωση στο τέλος της 12ης εβδομάδας, η διαδικασία επούλωσης διέφερε σημαντικά μεταξύ μη καπνιστών και βαρέων καπνιστών.

Στους μη καπνιστές, η σταθερότητα βελτιώθηκε και τα εμφυτεύματα ενσωματώθηκαν καλύτερα στο οστό μετά τη 2η εβδομάδα.

Στην ομάδα των καπνιστών, ωστόσο, τα εμφυτεύματα ξεκίνησαν να οστεοενσωματώνονται και να γίνονται πιο σταθερά μετά την 3η εβδομάδα.

Με βάση τα ευρήματα, οι ερευνητές ανέφεραν πως οι χειρουργοί πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξουν το τυπικό θεραπευτικό σχέδιο για τους ασθενείς που είναι καπνιστές. Επιπρόσθετα, οι καπνιστές θα πρέπει να γνωρίζουν πως η συνήθειά τους επιφέρει την απώλεια του οστού της ακρολοφίας και την περαιτέρω ανάπτυξη περιοδοντικών θυλάκων και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές ακόμη και μετά την οστεοενσωμάτωση.

Πηγή: dentalnews.com

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα στην Οδοντιατρική!

0
Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα στην Οδοντιατρική!

Η ιδέα των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων προήλθε από τους πρώτους Χριστιανούς θεολόγους. Φυσικά, υπήρχαν πολλοί άλλοι πολιτισμοί που είχαν επίσης την ιδεολογία τους περί αρετών και αμαρτιών. Ως οδοντίατροι, εσείς που στέκεστε σε σχέση με αυτά;

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα στην Οδοντιατρική!

1.Έπαρση

Η αποτυχία μιας οδοντιατρικής εργασίας είναι συνήθως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και όχι λαθών από την πλευρά του οδοντιάτρου. Ωστόσο, χρειάζεται να μπορείτε να εγγυηθείτε για την εργασία σας και να αναλάβετε την ευθύνη μιας αποτυχίας. Έτσι δεν είναι;

2. Λαιμαργία

Αν έχετε συγκεντρώσει του κόσμου τα χρέη και από την άλλη μένετε σε σπίτι μεγαλύτερο από εκείνο των γονιών σας, ίσως είναι καιρός να ξανασκεφθείτε και να βάλετε τα οικονομικά σας σε μια τάξη.

3. Απληστία

Μερικοί οδοντίατροι τείνουν να συνιστούν οδοντιατρικές εργασίες και θεραπείες, οι οποίες δεν είναι απολύτως απαραίτητες κι αυτό συμβαίνει γιατί επιθυμούν να δώσουν μια ώθηση στα οικονομικά τους. Χμ.. Λίγη απληστία δεν βλάπτει, αρκεί να έχετε το καλό των ασθενών σας κατά νου.

4. Φθόνος

Γιατί ζελεύετε τόσο τον οδοντίατρο της διπλανής πόρτας; Αντί αυτού, μπορείτε να μάθετε πολλά από τον τρόπο που οι άλλοι ασκούν το επάγγελμα και να εμπλουτίσετε με αυτά τις δικές σας δεξιότητες και υπηρεσίες. Δεν απαγορεύεται να κάνετε ότι κάνουν κι οι άλλοι στο βαθμό που αυτό συνάδει με την προσωπικότητά σας.

5. Λαγνεία

Μην μπλέκετε τα ερωτικά με τα επαγγελματικά, λέγαν οι παλιοί. Άλλο η εργασία άλλο ο έρωτας. Το κάθε πράγμα στον καιρό του αλλά και στον χώρο του.

6. Οργή

Το να παραπονιέστε και να ξεσπάτε στους άλλους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδοντιατρικό επάγγελμα σήμερα είναι δώρον άδωρο αν την ίδια στιγμή δεν κάνετε κάτι γι’αυτό. Αναλάβετε ευθύνη, επενδύστε, ρισκάρετε και σκαρφιστείτε ιδέες αντί να γκρινιάζετε και να θυμώνετε με το παραμικρό.

7. Οκνηρία

Το οδοντιατρικό επάγγελμα απαιτεί συνεχή εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση. Μην τεμπελιάζετε.

Να είστε μετριόφρονες, να ακούτε τους άλλους (ασθενείς, προσωπικό, συναδέλφους) και να εργάζεστε για το καλύτερο. Με το καλό ο Νέος Χρόνος!

 

Η περιοδοντίτιδα συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού!

0
Η περιοδοντίτιδα συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού!

Οι γυναίκες με περιοδοντίτιδα έχουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σάντα Μαρία στη Βραζιλία.

Η περιοδοντίτιδα συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού!

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η σύνδεση θα μπορούσε να υποστηρίξει τη θεωρία ότι η συστηματική φλεγμονή στα ούλα μπορεί να πυροδοτήσει ως αποτέλεσμα τον καρκίνο του μαστού. Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι τα βακτήρια του στόματος μπορούν να εισέλθουν στο κυκλοφοριακό σύστημα μέσω των ούλων και στη συνέχεια να επηρεάσουν τον ιστό του μαστού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η έρευνα δείχνει πως η ασθένεια των ούλων μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στη γενικότερη υγεία, απ’ότι πιστεύεται,”  δήλωσε ο Dr. Nigel Carter, OBE, CEO του Οργανισμού Στοματικής Υγείας.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, περιλάμβανε 67 γυναίκες, οι οποίες είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και 134 γυναίκες, οι οποίες ήταν ασθενείς του Γυναικολογικού Τμήματος του νοσοκομείου από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2015. Οι 134 γυναίκες ήταν κατά κανόνα συνομήλικες (+/- 2 έτη) και ελέγχθηκαν ως προς το κάπνισμα.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι η ασθένεια των ούλων προκαλεί καρκίνο του μαστού ή οποιαδήποτε άλλη μορφή καρκίνου και παραμένει να δούμε αν όλα αυτά συνιστούν μια τυχαία σύνδεση. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί η συγκεκριμένη σχέση, κάτι που εμείς θα καλωσορίζαμε,” δήλωσε ο Carter.

Η έρευνα έχει τίτλο “Periodontitis and Breast Cancer: A Case-Control Study“. Δημοσιεύτηκε από την Community Dentistry and Oral Epidemiology.

5 αποτελεσματικοί τρόποι για την προώθηση του οδοντιατρείου σας!

0
5 αποτελεσματικοί τρόποι για την προώθηση του οδοντιατρείου σας!

Το δύσκολο κομμάτι το έχετε ολοκληρώσει. Έχετε σπουδάσει και έχετε αποφοιτήσει από την Οδοντιατρική Σχολή με άριστα. Είστε έτοιμοι να ασκήσετε το επάγγελμα που αγαπάτε. Υπάρχει μόνο ένα σημείο που χρειάζεται να διευθετήσετε: την προσέλκυση ασθενών – και πολλών μάλιστα.

5 αποτελεσματικοί τρόποι για την προώθηση του οδοντιατρείου σας!

1. Μέσα – Έξω

Ξεκινήστε, εστιάζοντας στους ασθενείς που ήδη έχετε και δημιουργήστε το πλαίσιο έτσι ώστε η εμπειρία τους με εσάς να είναι εξαιρετική. Στη σημερινή οικονομία, η διαφήμιση που γίνεται από στόμα σε στόμα έχει μεγαλύτερη δύναμη και αξιοπιστία από κάθε άλλου είδους στρατηγική μάρκετινγκ.

Η ανάπτυξη του οδοντιατρείου σας εξαρτάται από την εμπειρία του κάθε ασθενή, επομένως αφιερώστε τους τον χρόνο που χρειάζεται. Έπειτα, μπορείτε να τους ζητήσετε να σας συστήσουν και σε άλλους. Δεν είναι ώρα για ντροπές.

2. Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Καλωσήλθατε στην εποχή του βίντεο και της εικόνας! Ξεκινήστε, αγοράζοντας μια φθηνή βιντεοκάμερα. Έπειτα, δημιουργήστε σύντομα βίντεο με συμβουλές στοματικής υγιεινής και αφήστε τους ασθενείς σας να μιλήσουν για την εμπειρία τους οι ίδιοι.

Ανεβάστε τα βίντεο στην ιστοσελίδα σας, στο Facebook ή μοιραστείτε τα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα βίντεο είναι διασκεδαστικά και δημιουργούν ένα κλίμα οικειότητας, το οποίο θα προσελκύσει νέους ασθενείς στο οδοντιατρείο σας!

3. Κάντε μια ανταλλαγή

Ανταλλάξτε μια οδοντιατρική εργασία με διαφήμιση, για παράδειγμα έναν καθαρισμό δοντιών για έναν νέο ασθενή.

4. Να είστε κοινωνικοί

Είτε σας αρέσει, είτε όχι, είναι καιρός να εμφανιστείτε στα social media! Χρησιμοποιήστε το LinkedIn, το Twitter και το Facebook και δημοσιεύστε τα βίντεό σας στο YouTube, το Google+ και το Pinterest. Ναι, το μάρκετινγκ στα social media είναι χρονοβόρο, αλλά είναι δωρεάν, και επίσης είναι ένα ισχυρό, συνεκτικό εργαλείο προώθησης. Αν θέλετε οι άνθρωποι να έρχονται σε σας, πρέπει να έχουν ακούσει για σας, και το να έχετε μια ισχυρή online κοινωνική παρουσία είναι ο τρόπος.

5. Η κοινωνική δικτύωση είναι το κλειδί

Πηγαίνετε σε συναντήσεις, συνέδρια, events, εκδηλώσεις… Όσο πιο πολύ σας βλέπουν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο θα σας εμπιστεύονται.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα της περιοδοντίτιδας!

0

Η περιοδοντίτιδα, στο αρχικό της στάδιο εμφανίζεται ως μία ήπια ουλίτιδα με συμπτώματα όπως αιμορραγία στα ούλα και κακοσμία στο στόμα. Σε δεύτερο στάδιο, η περιοδοντική νόσος μπορεί να προκαλέσει έντονο πρήξιμο, αιμορραγία και αποστήματα στα ούλα. Στο τελικό της στάδιο, η περιοδοντίτιδα γίνεται η αιτία απώλειας των ίδιων των δοντιών.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα συμπτώματα της περιοδοντίτιδας με την οδοντόκρεμα, το στοματικό διάλυμα PERIODONTITIS και το τοπικό gel Chlorexene της FREZYDERM!

Το πρώτο βήμα της περιοδοντικής θεραπείας περιλαμβάνει τον εντοπισμό και τη διάγνωσή της από τον οδοντίατρο μας. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται η ασθένεια, ο οδοντίατρος θα αποφασίσει, εν συνεχεία, εάν χρειάζεται καθαρισμός από την πλάκα και σωστό βούρτσισμα ή χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αναλαμβάνει ένας
ειδικευμένος περιοδοντολόγος, ο οποίος θα εισχωρήσει στα ούλα και θα απομακρύνει τα μικρόβια από τους βαθείς θυλάκους.

Πέρα όμως από την επαγγελματική φροντίδα που είναι απαραίτητη ώστε να προφυλαχθούν τα δόντια του ασθενή, ο ίδιος ο ασθενής χρειάζεται να προσαρμόσει τη στοματική του υγιεινή και φροντίδα στο σπίτι.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας και περιέχουν όλα εκείνα τα συστατικά που
αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα συμπτώματά της.

Η οδοντόπαστα, το στοματικό διάλυμα και το τοπικό gel (Periodontitis Toothpaste, Mouthwash & Chlorexene Gel) της FREZYDERM έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την καταπολέμηση της περιοδοντίτιδας. Με την καινοτόμο εξειδικευμένη σύνθεση τους, εμπλουτισμένη με Χλωρεξιδίνη Βιοενεργό Πεπτίδιο, Υαλουρονικό Οξύ, Ταννίνες από Φαιοφύκη και Φθόριο, επιταχύνουν τη φυσική ανάπλαση των ούλων και συμβάλουν στην αποφυγή απώλειας των δοντιών.

Ο συνδυασμός των συστατικών που περιέχουν τα προϊόντα Periodontitis έχει πέντε βασικούς άξονες δράσης:

 1. Η περιεκτικότητα τους σε χλωρεξιδίνη αντιμετωπίζει το μικροβιακό βιοφιλμ.
 2. Το Βιοενεργό Πεπτίδιο συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση της οστικής απώλειας, ενεργοποιώντας τους οδοντικούς οστεοβλάστες.
 3. Το Υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι συμβατό με το στοματικό βλεννογόνο, ενυδατώνει και επουλώνει τα ούλα.
 4. Οι Ταννίνες από Φαιοφύκη δρουν ενάντια στην αιμορραγία των ούλων, ενώ τέλος
 5. Το Φθόριο προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα.

Επιπλέον, το gel τοπικής εφαρμογής PERIODONTITIS Chlorexene Gel της FREZYDERM, είναι ιδανικό μετά τις οδοντιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις, τα οδοντικά συρίγγια, τις εμφυτεύσεις δοντιών καθώς και στις περιπτώσεις ξηρού φατνίου, αφού είναι εμπλουτισμένο με γαρυφαλέλαιο και δρα ως φυσικό τοπικό αναισθητικό, ενώ παράλληλα προλαμβάνει πιθανές επιμολύνσεις.

Τα προϊόντα της σειράς PERIODONTITIS της FREZYDERM είναι κατάλληλα για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών. Η Periodontitis Toothpaste και Mouthwash, μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά για μέγιστο διάστημα ενός μήνα ή σύμφωνα με τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας. Το PERIODONTITIS Chlorexene Gel εφαρμόζεται τοπικά 2-3 φορές την ημέρα, το αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά και εν συνεχεία ξεπλένουμε. Μέγιστο διάστημα χρήσης 15 ημέρες.

Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία και ενίσχυση της φυσικής στοματικής χλωρίδας, δείτε τα συμπληρώματα διατροφής Prodilac Oral Kids και Prodilac Oral που περιέχουν προβιοτικά στελέχη Lactobacillus salivarius Oral S1 καθώς και Βιταμίνη D3 και βοηθούν στη διατήρηση και την επαναφορά της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του στόματος.

Φροντίστε αποτελεσματικά τη στοματική σας υγιεινή με τη σειρά προϊόντων της FREZYDERM!

Οδοντίατροι: Πώς μπορούν να μειώσουν το άγχος τους;

0
Οδοντίατροι: Πώς μπορούν να μειώσουν το άγχος τους;

Η σύγχρονη Οδοντιατρική απαιτεί υψηλά επίπεδα ποιότητας σε εργασίες που πραγματοποιούνται σε σύντομο χρόνο. Οι ασθενείς, το προσωπικό και τα οικονομικά ενός οδοντιατρείου χρειάζονται επίσης αποτελεσματική διαχείριση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να αυξήσουν το άγχος των οδοντιάτρων.

Οδοντίατροι: Πώς μπορούν να μειώσουν το άγχος τους;

Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν άγχος;

Ας δούμε πρώτα, ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αυξημένο άγχος:

 • Αίσθηση ανεπάρκειας ως προς την οδοντιατρική εργασία.
 • Η πλήξη, αφού η οδοντιατρική περιλαμβάνει πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις.
 • Πάρα πολλή δουλειά, λίγος χρόνος.
 • Η εργασία πολλών ωρών – αυτό οδηγεί σε προβλήματα στις προσωπικές σχέσεις, τις διατροφικές συνήθειες καθώς και σε μειωμένη σωματική άσκηση.
 • Η υπερβολική προσοχή στη λεπτομέρεια και η συνεχής προσπάθεια για τέλειες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις.
 • Η θεραπεία ασθενών που φοβούνται και είναι νευρικοί.
 • Η συνεχής προσαρμογή σε νέα υλικά, νέες τεχνολογίες και νέες μεθόδους.
 • Έλλειψη ικανοποίησης από πλευράς των ασθενών για την εργασία που παρέχετε.
 • Η μοναξιά που είναι αποτέλεσμα της εργασίας σε απομονωμένο περιβάλλον.
 • Κακές επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των μελών της ομάδας.
 • Οικονομικές / επιχειρηματικές πιέσεις.
 • Προβλήματα στα μάτια, την πλάτη και το λαιμό.

Βέβαια, το άγχος δεν είναι πάντα κακό. Τα μικρά επίπεδα άγχους είναι μεγάλοι ενισχυτές της απόδοσης, ωστόσο, οι πλεονασματικές ποσότητες μπορεί να έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία.

Τι συμβαίνει όταν έχουμε άγχος;

Όταν έχουμε άγχος:

 • Αυξάνεται ο πόνος στο λαιμό, την πλάτη και το κεφάλι.
 • Αυξάνεται η εφίδρωση.
 • Η διάθεση μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις.
 • Μειώνεται η ικανότητα συγκέντρωσης.
 • Μειώνεται η ακρίβεια στην εργασία, γεγονός που επιδρά αρνητικά πάνω στην ποιότητα.
 • Επηρεάζεται αρνητικά ο ύπνος, η διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος;

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί. Παράγοντες που αυξάνουν τα επίπεδα άγχους σε έναν οδοντίατρο μπορεί να μην έχουν καμιά επίδραση σε κάποιον άλλον. Ωστόσο, κάθε δυνητικά επιβλαβές ή απειλητικό ερέθισμα στο οδοντιατρικό περιβάλλον είναι πιθανό να αυξήσει τα επίπεδα άγχους σε κάποιο βαθμό.

Τι να κάνετε σε προσωπικό επίπεδο

Μια καλή λύση είναι να δώσετε προτεραιότητα στις δραστηριότητες και τα χόμπι που ανακουφίζουν το άγχος μας. Αν δεν έχετε κάποιο χόμπι, βρείτε κάτι που αγαπάτε και ισορροπήστε αυτήν τη δραστηριότητα με την επαγγελματική σας ζωή.

Σημαντικές, επίσης, είναι και οι διακοπές στη μείωση του άγχους. Κάντε ένα διάλειμμα πριν την περίοδο της μεγάλης πίεσης. Αυτό θα σας ξεκουράσει και θα ενισχύσει την ενεργητικότητα σας.

Περάστε χρόνο με την οικογένεια, τους αγαπημένους σας και τους στενούς σας φίλους. Η συζήτηση μαζί τους δρα ανακουφιστικά ως προς το άγχος.

Τι να κάνετε σε επαγγελματικό επίπεδο

Καταρχήν, βεβαιωθείτε ότι κάθεστε άνετα και η στάση του σώματος σας είναι σωστή. Πολλοί οδοντίατροι υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και τα μάτια λόγω κακής στάσης σώματος. Τοποθετήστε τις πατούσες σας σε επίπεδη θέση στο πάτωμα με τα πόδια σας ανοιχτά και μακριά το ένα από το άλλο, καθίστε στην καρέκλα με την πλάτη σας ίσια, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες των χεριών σας είναι παράλληλοι με το πάτωμα και ότι το κεφάλι του ασθενή είναι στο ύψος της κοιλιακής περιοχής σας.

Εάν εξετάζετε τα δόντια της άνω γνάθου, γυρίστε το κεφάλι σας προς τα πάνω, ενώ για τα δόντια της κάτω γνάθου, προς τα κάτω. Η σωστή στάση σώματος βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της εργασίας σας, γι’αυτό ξεκινήστε τις καλές συνήθειες από νωρίς!

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις συγκρούσεις και τις διαμάχες στο επαγγελματικό περιβάλλον, λύνοντας γρήγορα όποιο θέμα προκύψει. Επίσης, προγραμματίστε την ημέρα σας με τρόπο ώστε να αποφύγετε τον υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Όσον αφορά στις οικονομικές και επιχειρηματικές πιέσεις, κρατήστε τους στόχους σας σε ρεαλιστικό επίπεδο και προγραμματίστε τις υποχρεώσεις σας εκ των προτέρων.

Τέλος, ένας καλός τρόπος να μειώσετε το άγχος σας είναι η σωστή διαχείριση στο εργασιακό περιβάλλον. Επενδύστε σε ένα καλό σύστημα προγραμματισμού των ραντεβού, των κλήσεων στους ασθενείς και των οικονομικών σας, και εσείς εστιάστε στην κλινική εργασία σας.

Πηγή: http://www.dentaltown.com/

 

 

Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δυσκολεύει τις χειρουργικές επεμβάσεις στο στόμα

0
Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δυσκολεύει τις χειρουργικές επεμβάσεις στο στόμα

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται συχνά ασφαλέστερο από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού. Ωστόσο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξακολουθεί να περιέχει νικοτίνη, η οποία αναστέλλει την επούλωση των πληγών, αυξάνει τους κινδύνους στις περιπτώσεις αναισθησίας και μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες επιπλοκές κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αναισθησιολόγων Νοσοκόμων (ANNA).

Η Χρήση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου δυσκολεύει τις χειρουργικές επεμβάσεις στο στόμα

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτούς τους κινδύνους, η ANNA ενθαρρύνει τους ασθενείς να είναι απόλυτα ειλικρινείς για το ιστορικό της υγείας τους με τους χειρουργούς τους, τους αναισθησιολόγους και τους άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Οι αναισθησιολόγοι  πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καπνιστές, είτε τσιγάρων είτε ηλεκτρονικών τσιγάρων, έχουν πολύ αντιδραστικούς αεραγωγούς. Όταν οι ασθενείς είναι υπό την επήρεια αναισθητικού, μπορεί να ξεκινήσουν να βήχουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό αποτελεί επίσης κίνδυνο για τον οδοντίατρο, ιδιαίτερα σε επεμβατικές διαδικασίες, όπως όταν χρησιμοποιεί τον οδοντιατρικό τροχό.

Ένα λεπτομερές ιστορικό υγείας είναι σημαντικό για τον αναισθησιολόγο, ώστε να κατανοήσει την υγεία του ασθενούς και να προσαρμόσει ανάλογα το πρόγραμμα αναισθησίας ή καταστολής.

Η νικοτίνη επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να παρέχει οξυγόνο σε όργανα και ιστούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της βιώσιμης λειτουργίας τους. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Εάν το σώμα σας δεν χρησιμοποιεί οξυγόνο και δεν προωθεί επαρκή κυκλοφορία του αίματος, μειώνεται η ικανότητα του να θεραπευτεί σωστά και αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης.

Το κάπνισμα είναι επίσης ένας σοβαρός παράγοντας κινδύνου όσον αφορά στην εμφάνιση περιοδοντικής νόσου, που μπορεί να οδηγήσει σε οστική απώλεια και απώλεια των δοντιών. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα για τους αναισθησιολόγους επειδή υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός καπνιστών που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση στο στόμα.

Πονόδοντος: Γιατί ο πόνος στο κεφάλι και το πρόσωπο είναι τόσο έντονος

0
Πονόδοντος: Γιατί ο πόνος στο κεφάλι και το πρόσωπο είναι τόσο έντονος

Οι άνθρωποι, γενικά, κατατάσσουν τον πόνο που επηρεάζει το κεφάλι, το πρόσωπο, τα μάτια τα αυτιά και τα δόντια ως τον πιο έντονο, φυσικά και συναισθηματικά, πόνο στο σώμα. Πρόσφατα, οι επίστημονες ανακάλυψαν γιατί συμβαίνει αυτό.

Πονόδοντος: Γιατί ο πόνος στο κεφάλι και το πρόσωπο είναι τόσο έντονος

Μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Duke στις Η.Π.Α. διαπίστωσε ότι οι αισθητήριοι νευρώνες από το κεφάλι και το πρόσωπο συνδέονται απευθείας με έναν από τους κύριους συναισθηματικούς κόμβους του εγκεφάλου, ενώ οι αισθητήριοι νευρώνες από το σώμα συνδέονται μόνο έμμεσα.

Τα σήματα πόνου από την κεφαλή έναντι αυτών από το σώμα μεταφέρονται στον εγκέφαλο μέσω δύο διαφορετικών ομάδων αισθητήριων νευρώνων και έτσι είναι δυνατόν οι νευρώνες από το κεφάλι να είναι απλώς πιο ευαίσθητοι στον πόνο από τους νευρώνες του σώματος.

Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί το συναίσθημα του φόβου που συνοδεύει τον πόνο στο κεφάλι και το πρόσωπο σε σχέση με τον σωματικό πόνο, εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Fan Wang, του Τμήματος Νευροβιολογίας του πανεπιστημίου. “Συνήθως οι γιατροί επικεντρώνονται στη θεραπεία της αίσθησης του πόνου, αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι πραγματικά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις συναισθηματικές πτυχές του πόνου,” πρόσθεσε.

Οι μαγνητικές τομογραφίες αποδεικνύουν ότι ο πόνος στο κεφάλι και το πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το αίσθημα του φόβου και προκαλεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία στους ασθενείς, καθώς αποκαλύπτουν εντονότερη δραστηριότητα στην αμυγδαλή – μια περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στις συναισθηματικές μας εμπειρίες – ως απόκριση στον πόνο στο κεφάλι παρά στον σωματικό πόνο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ενδέχεται να προετοιμάσουν το δρόμο για πιο αποτελεσματικές θεραπείες του πόνου που προκαλείται από το κρανιοπροσωπικό νεύρο, όπως στην περίπτωση των χρόνιων κεφαλαλγιών, του νευροπαθητικού πόνου στο πρόσωπο και της δυσφορίας μετά από μια οδοντιατρική χειρουργική επέμβαση.

Η έρευνα έχει τίτλο “A craniofacial-specific monosynaptic circuit enables heightened affective pain“. Δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 13 Νοεμβρίου στο περιοδικό Nature Neuroscience Journal.

 

Ανώδυνα οδοντιατρικά λέιζερ κάνουν τα δόντια πιο ανθεκτικά στην τερηδόνα!

0
Ανώδυνα οδοντιατρικά λέιζερ κάνουν τα δόντια πιο ανθεκτικά στην τερηδόνα!

Οι δεκαετίες ερευνών των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο οδηγούν στην ανάπτυξη λέιζερ που ενισχύουν το σμάλτο των δοντιών!

Ανώδυνα οδοντιατρικά λέιζερ κάνουν τα δόντια πιο ανθεκτικά στην τερηδόνα!

Σχεδόν αμέσως μόλις εφευρέθηκαν τα λέιζερ τη δεκαετία του 1960, οι οδοντίατροι αναρωτήθηκαν αν αυτές οι ισχυρές μορφές φωτός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα δόντια, αν και εκείνα τα λέιζερ ήταν πολύ πρώιμα για να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία.

Οι ερευνητές, ωστόσο, κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών συνέχισαν να “ακονίζουν” την τεχνολογία των λέιζερ, και σήμερα μπορεί τελικά να βρίσκονται στο κατώφλι μιας ριζικής μεταμόρφωσης της Οδοντιατρικής επιστήμης. Τα σημερινά λέιζερ είναι όργανα τα οποία μπορούν να αφαιρέσουν τις κοιλότητες της τερηδόνας ανώδυνα και με ασφάλεια ενώ μπορούν επίσης, να χρησιμοποιηθούν για την τομή του μαλακού ιστού χωρίς να προκαλέσουν αιμορραγία.

Ακόμη πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η ικανότητα τους να αποτρέψουν τις κοιλότητες της τερηδόνας προτού δημιουργηθούν. Η προοπτική της ανώδυνης αποκατάστασης των κοιλοτήτων καθώς και η πρόληψή τους είναι πολύ ελκυστική, δεδομένου ότι τα ποσοστά της τερηδόνας είναι πολύ υψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα λέιζερ είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους νέους ασθενείς, οι οποίοι φοβούνται τη χρήση του οδοντιατρικού τροχού, αναφέρει ο Peter Rechmann, DMD, PhD, Καθηγητής Προληπτικής και Αποκαταστατικής Οδοντιατρικής στη Σχολή Οδοντιατρικής του UCSF. Ο Rechmann έχει περάσει αρκετές δεκαετίες ερευνώντας τα οδοντιατρικά λέιζερ και τις δυνατότητές του στην πρόληψη της τερηδόνας.

Ενίσχυση των δοντιών

Προσαρμοσμένα στο ακριβώς σωστό μήκος κύματος και σε παλμούς μικροδευτερόλεπτων, τα ειδικά σχεδιασμένα λέιζερ – γνωστά ως λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα με βραχύ παλμό – μπορούν να αλλάξουν τη χημική σύνθεση του σμάλτου των δοντιών, καθιστώντας το ισχυρότερο.

Η θερμότητα από το λέιζερ αλλάζει το ανώτερο στρώμα σμάλτου αντικαθιστώντας το συνηθισμένο ανθρακικό υδροξυαπατίτη σε υδροξυαπατίτη, ο οποίος είναι πιο ανθεκτικός στο οξύ που παράγεται από τα βακτήρια και το οποίο είναι η κύρια αιτία των κοιλοτήτων.

Σε μια μικρή κλινική μελέτη το 2012, η ​​ομάδα του Rechmann έδειξε ότι η θεραπεία με λέιζερ όταν συνδυάζεται με φθοριούχο βερνίκι θα μπορούσε ακόμη και να προωθήσει την ανανέωση των δοντιών, ουσιαστικά αντιστρέφοντας τις βλάβες που έχουν ήδη γίνει. Σε 20 ασθενείς, η θεραπεία των γομφίων στη μία πλευρά του στόματος πραγματοποιήθηκε με τη χρήση λέιζερ, ενώ οι γομφίοι στην άλλη πλευρά του στόματος έλαβαν μόνο τη θεραπεία με χρήση φθοριούχου βερνικιού. Ένα χρόνο μετά τη μελέτη, τα δόντια που είχαν υποστεί επεξεργασία με τη χρήση λέιζερ είχαν λιγότερα σημάδια τερηδόνας, κατά μέσο όρο, από ό, τι στην αρχή της μελέτης.

Μια οδοντόπαστα με φθόριο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία και επαναμετάλλωση των δοντιών με καθημερινή χρήση, αλλά τα λέιζερ μπορούν να επιτύχουν μακροχρόνια οφέλη με μία μόνο θεραπεία.

“Κάθε φορά που πραγματοποιείται κάποιο σφράγισμα στο δόντι, το δόντι αποδυναμώνεται,” δήλωσε ο John Featherstone, PhD, Πρύτανης της Οδοντιατρικής Σχολής. “Τα λέιζερ μπορούν να προστατεύσουν και να σώσουν τη φυσική ακεραιότητα του δοντιού γεγονός που είναι ένα όνειρο πολλών από εμάς,” συμπλήρωσε.

Πηγή: https://www.ucsf.edu/news/2017/11/409126/painless-laser-treatment-can-render-teeth-cavity-resistant

 

Αντίο στα οδοντικά εμφυτεύματα; Οδοντίατρος αναγεννά δόντια σε 9 εβδομάδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

0
Αντίο στα οδοντικά εμφυτεύματα; Οδοντίατρος αναγεννά δόντια σε 9 εβδομάδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο οδοντίατρος σας προτείνει την τοποθέτηση ενός οδοντικού εμφυτεύματος, το πιθανότερο είναι να σκεφθείτε το υψηλό κόστος ή τους κινδύνους που μερικές φορές σχετίζονται με τη θεραπεία αυτή. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει και μια άλλη μέθοδος να ανακτήσετε τα χαμένα δόντια. Ναι. Σωστά διαβάσατε. Αυτή η νέα μέθοδος θα μπορούσε να αλλάξει εξ’ολοκλήρου την εμφυτευματική οδοντιατρική όπως την γνωρίζουμε.

Αντίο στα οδοντικά εμφυτεύματα; Οδοντίατρος αναγεννά δόντια σε 9 εβδομάδες!

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Dr. Mao και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο της Columbia μιλούν για τον τρόπο που κατάφεραν να αναγεννήσουν δόντια χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα ως τη βάση στην οποία θα αναπτυχθεί το νέο δόντι.

O Dr. Mao εξηγεί ότι, “το δόντι που λείπει αντικαθίσταται με βλαστοκύτταρα από το σώμα σας και αρχίζει να συγχωνεύεται με τον περιβάλλοντα ιστό από μόνο του. Αυτό ενισχύει τη διαδικασία αναγέννησης και έχει ως αποτέλεσμα την αναγέννηση του δοντιού σε χρόνο ρεκόρ”!

Μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος που ίσως να μεταμορφώσει την Οδοντιατρική του Μέλλοντος….

 

Δημοφιλή Άρθρα