Σάββατο, Ιούνιος 23, 2018
Ειδήσεις για Οδοντιάτρους και επαγγελματίες της Στοματικής Υγείας

Τι κοινό έχουν η περιοδοντίτιδα και η στεφανιαία νόσος;

0
Τι κοινό έχουν η περιοδοντίτιδα και η στεφανιαία νόσος;

Μια μετα-ανάλυση, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο EuroPerio9 διαπίστωσε ότι η περιοδοντική και η στεφανιαία νόσος μοιράζονται μια κοινή γενετική βάση.

Τι κοινό έχουν η περιοδοντίτιδα και η στεφανιαία νόσος;

Μία συγκεκριμένη παραλλαγή σε μια περιοχή του γονιδίου VAMP8 παρατηρήθηκε πιο συχνά σε ανθρώπους με στεφανιαία νόσο και περιοδοντίτιδα παρά σε υγιείς περιπτώσεις, υποδεικνύοντας έτσι τη συμμετοχή αυτού του γονιδίου και στις δύο ασθένειες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γονίδιο VAMP8 ασχολείται με τη μεταφορά μορίων και άλλων ουσιών μέσα και έξω από τα κύτταρα. Η γνώση αυτής της κοινής γενετικής βάσης βοηθά τους επιστήμονες να κατανοήσουν τους μοριακούς μηχανισμούς αυτών των ασθενειών που δημιουργούν την προδιάθεση στους ανθρώπους και να αναπτύξουν περισσότερο αποτελεσματικές θεραπείες.

Ήδη υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για τη σχέση μεταξύ στεφανιαίας νόσου και περιοδοντίτιδας. Και οι δύο συγκαταλέγονται στις πιο συχνές ασθένειες και έχουν κοινούς παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα και ο διαβήτης. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από μια χρόνια φλεγμονώδη διαδικασία, αλλά ανεξάρτητα από αυτούς τους κοινούς παράγοντες κινδύνου, προηγούμενες μελέτες είχαν προτείνει επισης κάποιες κοινές γενετικές παραλλαγές.

Αυτή η γνώση θα αποφέρει πολύ συγκεκριμένους θεραπευτικούς στόχους με ιατρική ακρίβεια,” εξήγησε ο επικεφαλής συντάκτης της έρευνας και καθηγητής Arne S. Schäfer, από το τμήμα περιοδοντικής και συνοπτικής οδοντιατρικής στο Charité-Universitätsmedizin του Βερολίνου.

Ο Schäfer εξήγησε ότι είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η στεφανιαία και η περιοδοντική νόσος δεν συνδέονται μόνο με τους παράγοντες του τρόπου ζωής. “Υπάρχουν ομάδες κινδύνου που έχουν γενετική προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουν οι άνθρωποι την εμφάνιση τόσο της στεφανιαίας όσο και της περιοδοντικής νόσου είναι να σταματήσουν το κάπνισμα και να ζήσουν υγιεινά.”

Πηγή: https://eu.dental-tribune.com/

Ένα τεστ για την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας του οδοντιατρείου σας!

0
Ένα τεστ για την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας του οδοντιατρείου σας!

Η οδοντιατρική πρακτική σας έχει επενδύσει πολύ χρόνο, και πιθανότατα, πολλά χρήματα για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα είναι ελκυστική για τους ασθενείς σας. Πολύ συχνά, η ιστοσελίδα είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι ασθενείς, καθώς ψάχνουν για οδοντίατρο στο διαδίκτυο.

Η πρώτη εντύπωση μετράει… Γι’αυτό ο τρόπος που θα απαντήσετε στις επόμενες ερωτήσεις θα κρίνει το αν η ιστοσελίδα σας περνάει το τεστ της αποτελεσματικότητας.

#1: Είναι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας επαγγελματικός;

Ο σχεδιασμός του ιστοτόπου σας είναι το πρώτο πράγμα που είτε θα εντυπωσιάσει τους υποψήφιους ασθενείς σας είτε θα τους απομακρύνει. Οι άνθρωποι είναι πιο εξελιγμένοι και πιο απαιτητικοί από ποτέ όσον αφορά στις οπτικές τους προσδοκίες, και μπορούν να δουν αν ένας ιστότοπος έχει σχεδιαστεί με επαγγελματικό τρόπο ή πρόχειρα. Μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα λέει, επίσης, στους ασθενείς πόσο σοβαρά παίρνετε την οδοντιατρική.

#2: Έχετε βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό σας ως προς τις μηχανές αναζήτησης;

Μπορεί να έχετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστείτε στην κορυφή της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης όταν κάποιος ψάχνει για οδοντίατρο στην περιοχή σας. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας ως προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO).

#3: Έχετε στην ιστοσελίδα σας ελκυστικό περιέχομενο;

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι ελκυστικό για τους ασθενείς και να αντικατοπτρίζει την εμπειρία και την πολιτική του ιατρείου σας.

#4: Εμφανίζεστε στους χάρτες της Google;

Τώρα που ο ιστότοπός σας έχει βελτιστοποιηθεί, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται στις τοπικές αναζητήσεις των χαρτών της Google. Και πάλι, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά βήματα για να επιτευχθεί αυτό. Αλλά όταν γίνει σωστά, τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην αύξηση των νέων ασθενών στο οδοντιατρείο σας.

#5: Έχετε καθόλου θετικές κριτικές από ασθενείς στον ιστότοπό σας;

Εκτός από έναν επαγγελματικά σχεδιασμένο ιστότοπο, οι υποψήφιοι ασθενείς θα αναζητήσουν επίσης κριτικές για την πρακτική σας. Δεν χρειάζεται μόνο, λοιπόν, να έχετε κριτικές, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι ευνοϊκές για το οδοντιατρείο σας.

#6: Έχετε καλή παρουσία στα Social Media;

Είναι σημαντικό να συνδεθείτε με τους πελάτες σας με τρόπο ώστε να τους ενθαρρύνετε να σας βρουν στο Facebook και το Twitter. Μπορείτε επίσης να τους προσελκύσετε να σας ακολουθήσουν προσφέροντας ειδικά κουπόνια ή ειδικές προσφορές μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν απαντήσατε ΝΑΙ σε όλα τα παραπάνω, τότε η ιστοσελίδα σας είναι άψογη και το οδοντιατρείο σας σίγουρα ανθίζει. Εάν, ωστόσο, έχετε κάποια κενά τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τα καλύψετε και να δείτε την επιχείρησή σας να περνάει στην πρώτη θέση.

 

 

Στη λίστα με τις 100 καλύτερες η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών!

0
Στη λίστα με τις 100 καλύτερες η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών!

Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών κέρδισε μια θέση στη λίστα της Σαγκάης ανάμεσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου! Η λίστα της Σαγκάης επιλέγει με βάση αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολής, κ. Φοίβο Μαδιανό πληρούν οι καθηγητές και γενικά το προσωπικό της σχολής, οι οποίοι εκτελούν αξιοθαύμαστο έργο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Σχολή.

Διάκριση και για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Οδοντιατρικής Αθηνών!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολής, κ. Φοίβο Μαδιανό, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοδοντιατρικής έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα 4 καλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα για την Παιδοδοντιατρική στην Ευρώπη.

Η κατάσταση στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών

Μετά το κλείσιμο της Σχολής για μεγάλο χρονικό διάστημα και τις ελλείψεις σε υλικά και κλινικές προμήθειες, η κυβέρνηση αποφάσισε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 για να εξοπλιστούν οι κλινικές της Σχολής. Έτσι, πρόσφατα, η Σχολή άνοιξε κανά και εξυπηρετεί ασθενείς.

Όσον αφορά στον κίνδυνο του να χάσουν οι φοιτητές το εξάμηνο, λόγω των στάσεων εργασίας των μελών ΔΕΠ της σχολής, ο κ. Μαδιανός τονίζει ότι στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η παράταση της εκπαίδευσης, ώστε να συμπληρωθούν οι 13 εβδομάδες κλινικής άσκησης και οι φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Πηγή:protothema.gr

Παιδοδοντία: Πώς να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά των ασθενών και των γονιών

0
Παιδοδοντία: Πώς να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά των ασθενών και των γονιών

Η θεραπεία των παιδιών μπορεί να είναι απαιτητική αλλά τελικά ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι η ανταμοιβή ενός υγιούς, παιδικού χαμόγελου είναι μεγάλη; Φανταστείτε ένα ανήσυχο παιδί, το οποίο έρχεται, με τη συνοδεία των γονιών του, στην κλινική σας για πρώτη φορά και αντιμετωπίζει το νέο περιβάλλον με νευρικότητα. Οι γονείς καθησυχάζουν το παιδί τους, ενώ η ομάδα σας το χαιρετά με ένα φιλικό χαμόγελο και το συνοδεύει στον χώρο της εξέτασης.

Μετά από κάποια ώρα συζήτησης με τους γονείς, ο ασθενής οδηγείται για εξέταση με φιλικό τρόπο. Απαιτούνται ακτινογραφίες και παρόλο που υπάρχουν λίγα δάκρυα στα μάτια του, η ομάδα σας καταφέρνει να καθησυχάσει το παιδί και τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Όταν όλα έχουν ολοκληρωθεί, το παιδί κατεβαίνει από την καρέκλα και σας προσφέρει ένα χαρούμενο χαμόγελο και ένα “κόλλα πέντε”.

Τότε ξαφνικά, η πραγματικότητα σας χτυπάει την πόρτα και συνειδητοποιείτε ότι το έργο σας μόλις αρχίζει. Καθώς εξετάζετε τις ακτινογραφίες, παρατηρείτε ότι υπάρχει τερηδόνα στα πίσω δόντια του ασθενή, η οποία δεν ήταν κλινικά ορατή. Το μυαλό σας αρχίζει να συλλαμβάνει ένα σχέδιο θεραπείας με βάση τα κλινικά ευρήματα. Οι επιλογές αρχίζουν να κυλούν σχετικά με το ποια θεραπεία θα ήταν ιδανική, αν αισθάνεστε άνετα να την αναλάβετε και αν νομίζετε ότι θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε το παιδί κατά τη διάρκεια της. Το σχέδιο ολοκληρώνεται στο μυαλό σας και το συζητάτε με τους γονείς του παιδιού.

Όταν, λοιπόν, λαμβάνετε την απάντηση, αρχίζετε να αναρωτιέστε τι έχετε παραβλέψει και τότε σας έρχεται – τους γονείς!

Τα Εμπόδια των γονιών

Οι γονείς, οι προσδοκίες και τα στυλ γονικής μέριμνας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην επιτυχία της θεραπείας. Η γονική μέριμνα έχει αλλάξει τρομερά τις τελευταίες δεκαετίες. Από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1970, οι γονείς συνήθως αποδέχονταν και έδεχναν σεβασμό στους επαγγελματίες και γενικά συμφώνησαν σε συστάσεις για θεραπεία. Σήμερα, δεν είναι ασυνήθιστο οι γονείς να εξετάζουν κάθε φάση της οδοντιατρικής φροντίδας. Ο νέος “ειδικός” είναι πια το διαδίκτυο, οι ομάδες γονιών ή τα blogs.

Οι προσδοκίες έχουν, επίσης, μεταβληθεί με την πάροδο του χρόνου. Στο παρελθόν, οι γονείς αντιμετώπιζαν την οδοντιατρική θεραπεία ρεαλιστικά και περίμεναν ότι μπορεί να υπάρξει κάποια δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τώρα, πολλοί γονείς αναμένουν ότι κάθε επίσκεψη στο οδοντιατρείο θα είναι μια  ψυχαγωγική, ανώδυνη εμπειρία θεραπείας. Ενώ αυτό είναι ο στόχος, είναι δύσκολο να επιτυγχάνεται σε καθημερινή βάση. Όσον αφορά στη γονική παρουσία κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η προσδοκία είναι σήμερα ότι ο γονέας ή ο κηδεμόνας θα παραμείνει με τον ασθενή σε όλες τις φάσεις.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η γονική συμπεριφορά. Οι αντιλήψεις των παιδιών για μια πρόκληση, όπως η οδοντιατρική θεραπεία, επηρεάζονται έντονα από την αντίδραση των γονιών τους σε αυτές τις καταστάσεις. Το άγχος αποτελεί σημαντική πρόκληση τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, οι γονείς μπορεί να έχουν άγχος που οφείλεται σε προσωπικές τους εμπειρίες ή εμπειρίες άλλων. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται το άγχος των γονιών τους και η διάθεση στο δωμάτιο μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Οι γονείς μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν την ικανότητα του οδοντιάτρου να επικοινωνεί αποτελεσματικά με το παιδί. Πολλές φορές, οι γονείς λένε πράγματα ή χρησιμοποιούν όρους που έρχονται σε αντίθεση με τον τρόπο που ο οδοντίατρος έχει σχεδιάσει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Η θεραπεία ενός παιδιού είναι μια καθοδηγούμενη διαδρομή, με τον οδοντίατρο να επικοινωνεί συνεχώς στο παιδί κάθε φάση της θεραπείας. Η εμπειρία αρχίζει όταν ένα παιδί εισέλθει για πρώτη φορά στην κλινική και συνεχίζει μέχρι να ολοκληρωθεί το ραντεβού.

Βρίσκοντας την τέλεια ισορροπία

Μια επιτυχημένη θεραπεία, λοιπόν, περιλαμβάνει διάφορους τρόπους ώστε να συμπεριλάβετε τους γονείς και να τους μετατρέψετε σε συνεργάτες σας για την φροντίδα της στοματικής υγείας του παιδιού:

 • Εξηγήστε πλήρως τις επιλογές θεραπείας.
 • Κάντε τη συζήτηση όσο πιο απλά γίνεται.
 • Ο στόχος είναι βρείτε την καλύτερη λύση για τις ανάγκες του παιδιού.
 • Θέστε βασικούς κανόνες όσον αφορά στις προσδοκίες σας από το παιδί και τους γονείς σε θέματα συμπεριφοράς.
 • Εάν ο γονιός τείνει να εμπλέκεται υπερβολικά στη θεραπεία, συμφωνήστε από την αρχή ότι θα είναι “σιωπηλός συνεργάτης”.
 • Συνειδητοποιήστε ότι δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε όλους, ιδιαίτερα έαν οι γονείς ή το παιδί έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τη θεραπεία.

Η εργασία με τα παιδιά μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία με πολλές ανταμοιβές. Έχετε την ευκαιρία να επηρεάσετε τη συνολική ανάπτυξη ενός νέου ανθρώπου και να διαμορφώσετε τις οδοντιατρικές του εμπειρίες για μια ζωή.

Πηγή: http://www.dentaltown.com/magazine/articles/7003/behavior-management

 

Η κακή οδοντική υγεία αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη!

0
Η κακή οδοντική υγεία αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη!
Γιατρός εξετάζει ασθενή για διαβήτη

Η σχέση του διαβήτη με την οδοντική υγεία έχει διερευνηθεί στα πλαίσια πολυάριθμων μελετών και σύμφωνα με τους ερευνητές των Η.Π.Α., η σχέση μεταξύ του διαβήτη της περιοδοντικής νόσου και της οδοντικής τερηδόνας είχε ήδη προταθεί από τη δεκαετία του 1930. 

Σε μια αφίσα, η οποία παρουσιάστηκε στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Endocrine, οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους, της οποίας κύριο συμπέρασμα ήταν ότι οι οδοντικές νόσοι μπορεί να προηγηθούν της εξέλιξης του διαβήτη.

Η κακή οδοντική υγεία αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη!

Για τη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τα αρχεία 9.670 ενηλίκων ηλικίας από 20 ετών και άνω, οι οποίοι συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής κατά την περίοδο 2009-2014.

Από αυτά τα αρχεία, κατέγραψαν τους αριθμούς των ελλειπόντων δοντιών λόγω τερηδόνας και περιοδοντικής νόσου για κάθε ασθενή. Καθόρισαν, επίσης, τη σχέση μεταξύ ανοχής στη γλυκόζη και οδοντικής υγείας με βάση την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα, το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, το επίπεδο εκπαίδευσης καθώς και την οικονομική κατάσταση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μια προοδευτική αύξηση στον αριθμό των ασθενών με ελλείποντα δόντια ενώ η ανοχή τους στη γλυκόζη παρουσίασε μείωση. Εκτός από το φύλο, όλοι οι άλλοι παράγοντες είχαν σημαντική επίδραση στον αριθμό των ελλειπόντων δοντιών.

Η υγεία των δοντιών σας μπορεί να αποτελεί ένδειξη κινδύνου για διαβήτη. Τα ευρήματά αυτά υποδεικνύουν ότι οι οδοντιατρικές εξετάσεις παρέχουν έναν τρόπο ώστε να εντοπιστεί κάποιος που κινδυνεύει να αναπτύξει διαβητη. Με αυτή τη μελέτη αποδεικνύεται ότι η κακή οδοντική υγεία μπορεί να είναι οιωνός αυτής της ασθένειας.

Πηγή: d e n t a l- t r i b u n e . c o m/ n e w s /p o o r -d e n t a l- h e a l t h- m a y- i n d i c a t e- d i a b e t e s- r i s k/

 

Ανάρρωση μετά την εξαγωγή φρονιμίτη: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε!

0
Ανάρρωση μετά την εξαγωγή φρονιμίτη: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε!

Η εξαγωγή φρονιμιτών είναι μία από τις πιο συνηθισμένες οδοντιατρικές επεμβάσεις. Μπορεί να χρειαστούν έως και 2 εβδομάδες για να αναρρώσει κανείς πλήρως μετά την εξαγωγή ενός φρονιμίτη. Η σωστή φροντίδα της πληγής, ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο σύντομα.

Ανάρρωση μετά την εξαγωγή φρονιμίτη: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε!

Οι φρονιμίτες είναι τα μεγάλα δόντια που αναπτύσσονται στο πίσω μέρος του στόματος. Οι φρονιμίτες των περισσότερων ανθρώπων ανατέλλουν στο διάστημα ηλικίας μεταξύ 17 και 25 ετών. Κάποιοι άνθρωποι, ωστόσο, μπορεί να μην έχουν καθόλου.

Μερικές φορές, δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο στόμα για να αναπτυχθούν οι φρονιμίτες. Μπορεί, λοιπόν, να τραυματίσουν τα ούλα ανατέλλοντας στραβά ή να ανατείλλουν μόνο εν μέρει. Όταν συμβαίνει αυτό, οι φρονιμίτες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, όπως πόνο ή λοίμωξη.

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αφαιρέσετε έναν φρονιμίτη εξαρτάται από το δόντι καθώς και τη δυσκολία της χειρουργικής επέμβασης.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ανάρρωση;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν ράμματα που θα βοηθήσουν να κλείσει η πληγή. Ο οδοντίατρος συνήθως αφαιρεί τα ράμματα μετά από περίπου 1 εβδομάδα.

Μερικές φορές, η χειρουργική επέμβαση προκαλεί μώλωπες, πρήξιμο και πόνο, που επίσης θα απαιτήσει χρόνο για να θεραπευτεί. Η ανάρρωση μετά τη χειρουργική επέμβαση θα είναι βαθμιαία, και η κατάσταση θα βελτιώνεται μέρα με την ημέρα.

Η διαδικασία επούλωσης μπορεί να αναλυθεί στα ακόλουθα στάδια:

Πρώτες 24 ώρες: Θα σχηματιστούν θρόμβοι αίματος.
2 έως 3 ημέρες: Το πρήξιμο του στόματος και των μάγουλων βελτιώνεται.
7 ημέρες: Ένας οδοντίατρος μπορεί να αφαιρέσει τα ράμματα αν υπάρχουν.
7 έως 10 ημέρες: Η δυσκαμψία της γνάθου και ο πόνος υποχωρούν.
2 εβδομάδες: Οι ήπιες μελανιές στο πρόσωπο επουλώνονται.

Ο χρόνος αποκατάστασης είναι διαφορετικός για τον καθένα. Εάν η πληγή μολυνθεί, η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Τρόποι για να επισπεύσετε την ανάρρωση

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην αποκολληθούν οι θρόμβοι αίματος από την πληγή κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ώρου. Οπότε, πρέπει να αποφύγετε:

 • Το βούρτσισμα στο σημείο εξαγωγής
 • τις στοματοπλύσεις
 • τα ζεστά ροφήματα
 • τα σκληρά φαγητά
 • το κάπνισμα και το αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες

Μια καλή ιδέα είναι να ξεπλύνετε απαλά το στόμα σας με στοματικό διάλυμα μετά από 24 ώρες.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Cavex Cream Alginate – Το Νέο Αλγινικό!

0
Cavex Cream Alginate - Το Νέο Αλγινικό!

Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αλγινικών αποτυπωτικών υλικών της Cavex είναι το Cavex Cream Alginate.

Cavex Cream Alginate - Το Νέο Αλγινικό!

 

Αυτό το μοντέρνο αλγινικό αναμιγνύεται πολύ εύκολα και παρουσιάζει μια εξαιρετικά λεία και κρεμώδη σύσταση, η οποία εξασφαλίζει μια λεπτομερή αναπαραγωγή αποτύπωσης των 5μm (προσεγγίζει την απόδοση των σιλικονούχων αποτυπωτικών υλικών λόγω της τεχνικής αποτύπωσης και των φυσικών του ιδιοτήτων). Επίσης συγκεντρώνει όλα τα υψηλής ποιότητας, μοναδικά χαρακτηριστικά της οικογένειας των αλγινικών της Cavex, δηλαδή υψηλή αντοχή στην απόσχιση & μεγάλη ελαστικότητα, δεν περιέχει φυσαλίδες και έχει 5 χρόνια διάρκεια ζωής.

Χαρακτηριστικά

 • Λεπτομερής αναπαραγωγή 5μm
 • Εύκολη ανάμιξη σε μια κρεμώδη ομαλή ουσία
 • Υψηλή αντοχή στο σχίσιμο και ελαστικότητα
 • Η ευχάριστη οσμή / χρώμα συμβάλει στην υπέρβαση της αντοχής του ασθενή στο δάγκωμα
 • 5 χρόνια διάρκεια ζωής
 • Ανανεωμένη συνταγή
 • Ικανότητα σάρωσης
 • Φιλικοί για τον ασθενή χρόνοι τοποθέτησης στο στόμα

Κανονική τοποθέτηση: 1,30 λεπτό

Γρήγορη τοποθέτηση: 1 λεπτό

Cavex Cream Alginate - Το Νέο Αλγινικό!

Το Cavex Cream Alginate έχει αξιολογηθεί με 97% στο DENTAL ADVISOR.

 

Τώρα το Cavex Cream Alginate ΜΟΝΟ 10,80€ από την Ι. Τσαπράζης Α.Ε.!

Για πληροφορίες/παραγγελίες καλέστε 210 7716416.

Bullying στην Οδοντιατρική: Τι λέει η εμπειρία

0
Bullying στην Οδοντιατρική: Τι λέει η εμπειρία

Όλοι έχουμε ακούσει για το bullying στο σχολείο, αλλά τι γίνεται όταν ο εκφοβισμός μεταφέρεται στο εργασιακό περιβάλλον, και μάλιστα στην περίπτωσή μας, στο οδοντίατρείο; Το bullying στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι λεκτική, μη-λεκτική, ψυχολογική ακόμη και σωματική κακοποίηση. Κάτι τόσο αθώο όσο ένα επικριτικό σχόλιο ή ακόμη και η απομόνωση ενός άλλου μέλους της ομάδας μπορεί να θεωρηθεί ως εκφοβισμός.

Bullying στην Οδοντιατρική: Τι λέει η εμπειρία

Συνήθως,  οι άνθρωποι που παρενοχλούν και εκφοβίζουν τους άλλους (Bullies) στο χώρο εργασίας λειτουργούν από μια θέση εξουσίας. Στατιστικά, το 80% των Bullies κατέχουν θέσεις εξουσίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο στόχος τους είναι ένας συνάδελφος, υφιστάμενος τους ή μέλος της ομάδας που βρίσκεται πιο κάτω από αυτούς στην οργανωτική ιεραρχία. Ωστόσο, σε μια αναστροφή των ρόλων, η επιθετική, ενοχλητική, παθητική-επιθετική συμπεριφορά ενός υφισταμένου μπορεί να προκαλέσει ταραχή και αναστάτωση στον προιστάμενο.

Ο εκφοβισμός συχνά συνδέεται με κακή διαχείριση ή έλλειψη διαχείρισης σε ένα χώρο εργασίας.

Τα χαρακτηριστικά των Bullies μπορεί να είναι εμφανή ή όχι. Περιλαμβάνουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, κακές δεξιότητες στην επικοινωνία (τόσο στην προφορική όσο και στην γραπτή). Πολλοί έχουν άλυτα ζητήματα από την προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία τους που τους κάνουν να πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν τον έλεγχο και να συμπεριφέρονται άσχημα στους άλλους.

Συχνά εκφοβίζουν τους άλλους προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες και αδυναμίες. Εκείνοι που φοβούνται τείνουν να έχουν ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία και διοχετεύουν στο περιβάλλον εργασίας τους. Συχνά δεν διαθέτουν κοινωνικές δεξιότητες και δεν μπορούν να χειριστούν τις συγκρούσεις.

Πρώτα στη Σκανδιναβία, μετά στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, τον Καναδά και τέλος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ερευνητές άρχισαν να αναλύουν την τάση αυτή του εκφοβισμού. Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι τόσο συγκλονιστικά όσο είναι και ανησυχητικά.

 1. Οι Bullies ξεκινούν ως μια “ειδική φυλή παιδιών”: Τα δύο τρίτα όλων των παιδιών δεν συμμετέχουν ποτέ σε περιστατικά εκφοβισμού. Στην αρχή της ανάπτυξής τους, τα περισσότερα παιδιά αποκτούν εσωτερικούς περιορισμούς ενάντια σε μια τέτοια συμπεριφορά. Αλλά εκείνοι που εκφοβίζουν το κάνουν συνεχώς και η επίθεσή τους ξεκινάει σε νεαρή ηλικία.
 2. Χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο συνθηκών για να οδηγηθεί ένα παιδί σε συμπεριφορές εκφοβισμού. Ο εκφοβισμός προκαλεί μεγάλη δυστυχία στους άλλους και τα αποτελέσματά του στα θύματα διαρκούν δεκαετίες, μερικές φορές ακόμη και μια ζωή.
 3. Το άτομο που τραυματίζεται περισσότερο από τον εκφοβισμό είναι εκείνο που εκφοβίζει. Δεν είναι προφανές στην αρχή, αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι περισσότεροι Bullies έχουν μια καθοδική πορεία στη ζωή. Η συμπεριφορά τους παρεμποδίζει τη μάθηση, τις φιλίες, την καριέρα, τις προσωπικές σχέσεις, το εισόδημα και την ψυχική και σωματική υγεία τους.
 4. Οι Bullies μετατρέπονται σε αντικοινωνικούς ενήλικες και είναι πιο πιθανό  να διαπράξουν εγκλήματα, να κακοποιήσουν τους συζύγους και τα παιδιά τους, δημιουργώντας έτσι μια ακόμη γενιά εκφοβισμού.
 5. Οι γυναίκες μπορεί επίσης να εμφανίσουν τέτοια συμπεριφορά. Η επιθετικότητα των γυναικών έχει υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό, επειδή ο εκφοβισμός τους εκφράζεται με διάφορες μορφές. Συχνά χρησιμοποιούν πιο λεπτά και πολύπλοκα μέσα για να εκφοβίσουν.

Γνωρίστε τα χαρακτηριστικά. Πάρτε ξεκάθαρη θέση. Σταματήστε το bullying στο χώρο εργασίασ σας.

 

Be You! Στοματική Υγιεινή με ένζυμα!

0
Be You! Στοματική Υγιεινή με ένζυμα!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το κατάλληλο βούρτσισμα με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο είναι το πρώτο βήμα στη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων. Παρ ‘όλα αυτά, οι λοιμώξεις από το στόμα που σχετίζονται με το biofilm, όπως η τερηδόνα και η περιοδοντίτιδα, εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στα πλέον επικρατέστερα προβλήματα υγείας. Πρόσφατα, αυξάνεται το ενδιαφέρον γύρω από έναν άλλο παράγοντα που βοηθά στην πρόληψη αυτών των ασθενειών: τα ένζυμα.

Τα ένζυμα απαντώνται φυσιολογικά στο σάλιο και διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία και την αποκατάσταση της στοματικής κοιλότητας. Με τη χρήση οξειδάσης της γλυκόζης για υγιή στοματική χλωρίδα, η νέα σειρά της CURAPROX βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης στοματικής ισορροπίας.

Be You! Στοματική Υγιεινή με ένζυμα!

Το Biofilm και η στοματική χλωρίδα

Προκειμένου να κατανοήσουμε τα οφέλη των ενζύμων για την στοματική χλωρίδα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το όρο biofilm – το καλοήθες στρώμα βακτηρίων, μυκήτων και πρωτόζωων που συνδέονται τόσο μεταξύ τους όσο και με τα δόντια και το στοματικό βλεννογόνο.

Στην ιδανική περίπτωση, τα διάφορα βακτήρια που συνθέτουν το βιοφίλμ βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας, η οποία ονομάζεται συμβίωση. Ωστόσο, τα σάκχαρα, το κάπνισμα, το άγχος, οι φυσιολογικές αλλαγές όπως η εγκυμοσύνη ή η συχνή χρήση αντιβιοτικών μπορεί να δημιουργήσουν ανισορροπία στη στοματική χλωρίδα, κι έτσι να υπερισχύσουν τα παθογόνα βακτήρια. Χωρίς θεραπεία, αυτή η κατάσταση ανισορροπίας μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως η τερηδόνα, η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα.

Ο Ρόλος των Ενζύμων

Μια μελέτη του 2016 από τους Pleszczyńska et al., η οποία δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο της Διεθνούς Ένωσης Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, διερευνά τις δυνατότητες των ενζύμων να θεραπεύουν και να προλαμβάνουν τις στοματικές παθήσεις.

Διαπιστώθηκε ότι τα ένζυμα της οξειδάσης στο σάλιο αναστέλλουν την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων στο στόμα. Ως εκ τούτου, η σειρά BE YOU. περιέχει οξειδάση της γλυκόζης, ένα φυσικό ένζυμο που αναστέλλει την ανισορροπία της στοματικής χλωρίδας, ενισχύοντας τη ροή του σάλιου και μετατρέπει τη γλυκόζη σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, που λευκαίνει απαλά τα δόντια.

Η σειρά BE YOU. αναπτύχθηκε από την CURAPROX, τη θυγατρική της Curaden στον τομέα της στοματικής υγιεινής. Με έδρα στην Ελβετία, η Curaden δίνει προτεραιότητα στην έρευνα, την εκπαίδευση και τη συνεργασία με επαγγελματίες της βιομηχανίας για την ανάπτυξη των προϊόντων στοματικής υγιεινής. Η σειρά BE YOU. είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

 

Νέα έρευνα δείχνει ότι το αλκοόλ επηρεάζει τα βακτήρια του στόματος

0
Νέα έρευνα δείχνει ότι το αλκοόλ επηρεάζει τα βακτήρια του στόματος

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το ποτό και γι’αυτό οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ερεύνησαν κατά πόσο η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τα μικρόβια του στόματος. Στη μελέτη τους, διαπίστωσαν ότι στους άνδρες και τις γυναίκες που πίνουν ένα ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την ημέρα, ο αριθμός των στοματικών βακτηριδίων που σχετίζονται με την περιοδοντική νόσο, κάποια είδη καρκίνων και τις καρδιακές παθήσεις ήταν υπερβολικά μεγάλος.

Νέα έρευνα δείχνει ότι το αλκοόλ επηρεάζει τα βακτήρια του στόματος

Η μελέτη μας προσφέρει σαφείς αποδείξεις ότι η κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει την υγιή ισορροπία των μικροβίων στο στόμα και εξηγεί γιατί η κατανάλωση αλκοόλ, όπως και το κάπνισμα, οδηγεί σε βακτηριακές αλλαγές που έχουν ήδη συνδεθεί με καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις,” δήλωσε ο ερευνητής της μελέτης Dr. Jiyoung Ahn.

Ο Ahn πιστεύει ότι η μελέτη της ομάδας του προσφέρει στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η επανεξισορρόπηση μερικών από τα 700 είδη βακτηρίων, που βρίσκονται στην στοματική κοιλότητα, θα μπορούσε ενδεχομένως να αναστρέψει ή να αποτρέψει κάποια προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το ποτό.

Από τις πολυάριθμες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του, αυτή είναι η πρώτη έρευνα του είδους η οποία συγκρίνει άμεσα τα επίπεδα κατανάλωσης αλκόολ και τις επιπτώσεις τους σε όλα τα είδη των βακτηρίων του στόματος, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια πιθανή εξήγηση για τη διαταραχή της ισορροπίας των μικροβίων που σχετίζεται με το ποτό μπορεί να είναι ότι τα οξέα στα αλκοολούχα ποτά καθιστούν το στοματικό περιβάλλον εχθρικό προς την ανάπτυξη ορισμένων ωφέλιμων βακτηριδίων.

Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι η συσσώρευση επιβλαβών υποπροϊόντων από το μεταβολισμό του αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων των χημικών ουσιών που ονομάζονται ακεταλδεΰδες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις βλαβερές τοξίνες του τσιγάρου, παράγονται από ορισμένα βακτήρια, όπως το Neisseria.

Το επόμενο βήμα της ερευνητικής ομάδας είναι να αποσαφηνιστούν οι βιολογικοί μηχανισμοί της επίδρασης του αλκοόλ στη χλωρίδα του στόματος.

Η μελέτη έχει τίτλο “Drinking alcohol is associated with variation in the human oral microbiome in a large study of American adults.” Δημοσιεύτηκε στο Microbiome στις 24 Απριλίου 2018.