Καθαρίστε τα δόντια σας με οδοντικό νήμα μέσα σε ένα λεπτό (βίντεο)

7
1434
οδοντικό νήμα

Η χρήση του οδοντικού νήματος μετά το βούρτσισμα είναι απαραίτητο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Το βούρτσισμα από μόνο του δεν αρκεί για να καθαρίσετε σωστά όλες τις επιφάνειες των δοντιών.

Με το οδοντικό νήμα φτάνετε σε σημεία που συσσωρεύονται βακτήρια τα οποία αν παραμείνουν στα δόντια σχηματίζουν πέτρα με επακόλουθο την ουλίτιδα.

Πολλοί αποφεύγουν τη χρήση του οδοντικού νήματος γιατί το θεωρούν χρονοβόρο ή δεν έχουν βρει τον τρόπο να το κάνουν σωστά και γρήγορα. Ο οδοντίατρος σας θα πρέπει να σας δείξει τον τρόπο, συζητήστε το μαζί του.

Αν δεν σας το έχει δείξει ακόμα, δείτε ένα βίντεο πως να χρησιμοποιήστε το οδοντικό νήμα για να καθαρίσετε τα δόντια σας σε ένα μόλις λεπτό:

Κόψτε ένα κομμάτι νήμα και τυλίξτε το στα δάχτυλά σας, όχι πολύ σφιχτά. Δείτε στο βίντεο πως το κρατάτε και ποια δάκτυλα “κουμαντάρουν” το νήμα στο στόμα σας. Οι κινήσεις που κάνετε με το νήμα είναι πάνω-κάτω και όχι μέσα-έξω.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά το οδοντικό νήμα, καλό θα ήταν να μιλήσετε στον οδοντίατρο σας και να κάνετε τις πρώτες απόπειρες μαζί του, ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.