Η ζήτηση για παιδοδοντιάτρους αυξάνεται!

0
533
Η ζήτηση για παιδοδοντιάτρους αυξάνεται!

Ο τομέας της παιδοδοντίας είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας, σύμφωνα με τη Boyd Industries. Η εταιρεία σημειώνει ότι μέχρι το 2020 θα υπάρχουν περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα κάτω των 18 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες και άρα μεγαλύτερη ζήτηση για παιδοδοντιάτρους.

Η ζητηση για παιδοδοντιάτρους αυξανεται!

Το 17,5% των παιδιών ηλικίας 5 έως 19 ετών έχει τερηδόνα. Περίπου το 28% όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας έχουν τερηδόνα που δεν έχει λάβει θεραπεία, και αυτό συμβαίνει επίσης σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80% όλων των αποφοίτων λυκείου.

Αυτά τα ποσοστά τερηδόνας έχουν συνέπειες. Αν δεν θεραπευτούν μπορεί να οδηγήσουν σε κακές διατροφικές συνήθειες, έλλειψη ύπνου και μείωση της λειτουργικής ικανότητας στο σχολείο και το σπίτι.

Η απώλεια δοντιών είναι επίσης πιθανό σενάριο.

Τα παιδιά με κακή στοματική υγεία και υγιεινή ενδέχεται να υποφέρουν από χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και να μην έχουν την κατάλληλη κοινωνική ανάπτυξη.

Επιπλέον, σοβαρές λοιμώξεις μπορεί να οδηγήσουν σε νοσηλεία και χειρουργική επέμβαση.

Περίπου 6.000 οδοντίατροι μόνο ειδικεύονται σήμερα στην Παιδοδοντία, σύμφωνα με την Boyd Industries. Ωστόσο, τα πανεπιστήμια έχουν αυξήσει τον αριθμό των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην παιδοδοντία, από 61 στις αρχές του 2000 σε 77 έως το 2014.

Επίσης, οι παιδοδοντίατροι σημείωσαν αύξηση στα κέρδη τους, με μέσο όρο  $284,670 το 2015.

Τα αποτελέσματα της τερηδόνας που δεν έχει θεραπευτεί και των κοιλοτήτων της στα παιδιά είναι ένα γεγονός, και πολλοί οδοντίατροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως η ζήτηση για τις υπηρεσίες τους θα αυξηθεί καθώς το παιδιατρικό τμήμα του πληθυσμού ολοένα και αυξάνεται,’ δήλωσε ο Adrian LaTrace, CEO της Boyd Industries.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1947-pediatric-dentistry-sees-greater-demand

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.