Ξεκινά η οδοντιατρική κάλυψη στα παιδιά μέσω ΕΟΠΥΥ;

0
678
Ξεκινά η οδοντιατρική κάλυψη στα παιδιά μέσω ΕΟΠΥΥ;

Το Υπουργείο Υγείας ξεκινά σταδιακά να καλύπτει και την οδοντιατρική φροντίδα. Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός επεσήμανε ότι για φέτος, πρώτη φορά, θα καλύπτονται και οδοντιατρικές υπηρεσίες μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ – έως τώρα – δεν είχε συμβάσεις με ελεύθερους επαγγελματίες οδοντιάτρους. Φέτος, όμως, προβλέπεται ότι θα διατεθούν περίπου 40 εκατομμύρια για την κάλυψη των οδοντιατρικών υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας στον παιδικό πληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τους επόμενους μήνες ιδιώτες οδοντιάτροι θα προσκληθούν ώστε να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για να παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά.

Η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των πολιτών θα γίνεται εξ’ολοκλήρου ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής που βρίσκεται στο site του ΕΟΠΥΥ. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε πιστοποιημένους χρήστες, οι οποίοι διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης, όπως γιατροί και συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας.

Κάθε αίτημα θα αποστέλλεται μοναδικά και θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων για την εξέλιξη του. Μάλιστα, κάθε γνωμάτευση που εγκρίνεται θα μπορεί να εκτελεστεί σε πραγματικό χρόνο από τον πάροχο.

Πηγή: evianews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.