Βιο-μηχανικοί βλαστοί δοντιού αντικαθιστούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

0
744
Βιο-μηχανικοί βλαστοί δοντιού αντικαθιστούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Ο Alen Blagajcevic, φοιτητής της Σχολής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Tufts, παρουσίασε μια συνεδρία στόματος με τίτλο “Bioengineered Tooth Bud Model Functionalized με Decellularized Tooth Bud ECM” στην 47η Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Οδοντιατρικής Έρευνας (AADR) στο Fort Lauderdale την Τετάρτη 21 Μαρτίου.

Βιο-μηχανικοί βλαστοί δοντιού αντικαθιστούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Οι ερευνητές έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο βιο-μηχανικό βλαστό δοντιού που θα χρησιμεύσει ως μια εναλλακτική επιλογή στα σημερινά οδοντικά εμφυτεύματα. Η υδρογέλη ζελατίνης (GelMA) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενθυλάκωση των μεταγεννητικών οδοντικών βλαστικών κυττάρων (DSCs) και για την υποστήριξη της οδοντογενετικής διαφοροποίησης και του σχηματισμού ιστών.

Το έργο του Blagajcevic είναι υπό την καθοδήγηση της Pamela Yelick, PhD, καθηγήτριας ορθοδοντικής και διευθύντριας του τμήματος της κρανιοπροσωπικής και μοριακής γενετικής στη Σχολή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Tufts, της οποίας η έρευνα έχει εδώ και πολύ καιρό επικεντρωθεί στη δημιουργία βιολογικών οδοντικών λύσεων.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.