Το οδοντιατρικό ταξίδι …

0
442
Το οδοντιατρικό ταξίδι

Προχωρώντας σωστά- Το οδοντιατρικό ταξίδι , Άρθρο από τον Dr. Tarun Agarwal 

Πήρα σήμερα ένα ρεπό και κάθισα και σκέφτηκα του τρόπους με τους οποίους έχω “εφεύρει εκ νέου” τον εαυτό μου πολλές φορές τα τελευταία 15 χρόνια. Είτε ως εκπαιδευτικός οδοντιατρικής είτε ως οδοντίατρος. Αυτές τις ημέρες, όταν μιλώ δεν είναι τόσο για κλινικές τεχνικές, αλλά περισσότερο για το οδοντιατρικό ταξίδι.

Περνάμε από 3 φάσεις στην οδοντιατρική – τη γενική οδοντιατρική, την προηγμένη οδοντιατρική, και τη συναισθηματική οδοντιατρική.

Το οδοντιατρικό ταξίδι

Ας αρχίσω λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να μείνει κανείς στη φάση της γενικής οδοντιατρικής. Κάποιος μπορεί να βγάζει αρκετά χρήματα και να παίρνει πολλή ικανοποίηση από εκεί. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς κολλάμε εκεί ενώ οι επιθυμίες και οι στόχοι μας είναι για πολλά περισσότερα.

Αν παραπονιέστε για το οδοντιατρείο σας, την οδοντιατρική ασφάλιση, τα μέλη της ομάδας σας, τα οικονομικά σας, τους ασθενείς σας, την οδοντιατρική κλπ., τότε θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο δράσης για την προώθηση του εαυτού σας.

Το οδοντιατρικό ταξιδι

Καθένας από εμάς θα έχει έναν διαφορετικό ορισμό της γενικής οδοντιατρικής, της προηγμένης οδοντιατρικής και της συναισθηματικής οδοντιατρικής. Αυτοί οι ορισμοί θα πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς καθώς μεγαλώνουμε.

Για παράδειγμα, εγώ κάποτε θεωρούσα ένα οδοντικό εμφύτευμα ως συναισθηματική οδοντιατρική – τώρα θεωρώ ότι είναι ο κοινός χώρος μεταξύ γενικής και προηγμένης οδοντιατρικής.

Οπότε πώς προχωράς σωστά;

Επενδύεις στην ηγεσία: Η ηγεσία αφορά τον τρόπο που επικοινωνείς με τους ασθενείς, τα μέλη της ομάδας και τους άλλους γύρω σου. Η ηγεσία είναι να κατευθύνεις με το παράδειγμά σου.

Επενδύεις στην τεχνολογία: Η τεχνολογία βελτιώνει τις δεξιότητες σου στη διάγνωση και την παρουσίαση ώστε να βοηθήσεις του ασθενείς σου να πουν “ναι” στην καλύτερη θεραπεία.

Επενδύεις σε μία αποτελεσματική ομάδα: Χωρίς μία εξαιρετική ομάδα υποστήριξης η οποία ευθυγραμμίζεται με το όραμά σου (ηγεσία) και γνωρίζει καλά τη χρήση της τεχνολογίας, θα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσεις σωστά. Επέτρεψε και ενθάρρυνε τα μέλη της ομάδας σου να προχωρήσουν σωστά στην καριέρα τους επίσης.

Δεσμεύεσαι για μία δια βίου εκπαίδευση: Τι υπηρεσίες μπορείς να προσφέρεις στους ασθενείς σου; Είναι ίδιες με εκείνες που πρόσφερες τα προηγούμενα χρόνια; Αν ναι, τότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν εξελίσσεσαι.

Δεσμεύσου από σήμερα να προχωρήσεις σωστά.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα;

Τι χρειάζεται για να πηγαίνεις με χαρά στη δουλειά κάθε μέρα;

Τι χρειάζεται για να έχεις μία ευτυχισμένη προσωπική ζωή;

Τι χρειάζεται για να σταματήσεις να αγχώνεσαι για τα οικονομικά σου;

Μέχρι να απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, δεν θα έχεις στόχους για να εκπληρώσεις.

Φέτος έθεσα ως στόχο να περνάω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου κι έτσι να παίρνω ρεπό για μία εβδομάδα κάθε 6 εβδομάδες και να πηγαίνω οικογενειακές διακοπές. Αυτό το επιτυγχάνουμε.

Έχω επίσης ορίσει την επαγγελματική ικανοποίηση ως την εργασία 3 ημέρες την εβδομάδα αφού πάω τα παιδιά μου στο σχολείο το πρωί. Επίσης, το 2017 θα είναι η χρονιά που θα σταματήσω τα σφραγίσματα και τις στεφάνες.

Προκειμένου να διαχειριστώ το άγχος μου για τα οικονομικά, έχω θέσει ως στόχο να ανεξαρτητοποιηθώ οικονομικά μέχρι τα 55 μου.

Η οδοντιατρική μας προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες! Εσείς ορίζετε το πεπρωμένο σας!

Πηγή: http://www.modernpractice.org/moving-right-dental-journey/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.