Το φθόριο κατατάσσεται επισήμως ως νευροτοξίνη στα κορυφαία ιατρικά περιοδικά του κόσμου!

1
5325
Το φθόριο κατατάσσεται επισήμως ως νευροτοξίνη στα κορυφαία ιατρικά περιοδικά του κόσμου!

Τα αποδεικτικά στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις του φθορίου στην υγεία μας έχουν αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το φθόριο θα έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του φθοριούχου νατρίου από την παροχή νερού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το φθόριο κατατάσσεται επισήμως ως νευροτοξίνη στα κορυφαία ιατρικά περιοδικά του κόσμου!

Πρόσφατα έγινε ένα μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.  Στο ευρέως αναγνωρισμένο ιατρικό περιοδικο “The Lancet Neurology“, το φθόριο κατατάχθηκε ως νευροτοξίνη σε ποσοστό 100%. Αυτό το τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με στοιχεία όπως ο μόλυβδος, το αρσενικό και ο υδράργυρος.

Αυτές οι ειδήσεις κυκλοφόρησαν από το συγγραφέα Stefan Smyle ο οποίος, στην πραγματικότητα, παρέθεσε μια έκθεση που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό The Lancet Neurology, τόμος 13, τεύχος 3 το Μάρτιο του 2014, για να είμαστε ακριβείς.

Σε αυτήν την έκθεση, οι συγγραφείς δήλωσαν ότι, σε παγκόσμια κλίμακα, πολλές νευροτοξίνες παραμένουν άγνωστες. Επιπλέον, παρατήρησαν ότι πολλά παιδιά επηρεάζονται από νευροαναπτυξιακές αναπηρίες που προκαλούνται από αυτές τις νευροτοξίνες.

Οι ίδιοι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι ενώ το φθόριο στα αποθέματα νερού είναι μια σημαντική αιτία αυτού του γεγονότος, υπάρχει ένα άλλο πιο σημαντικό αίτιο: το φθόριο, στην πραγματικότητα, βρίσκεται και σε – κατά μεγάλο βαθμό – επεξεργασμένες μάρκες τσαγιού που πιθανώς καλλιεργούνται σε υπερβολικά μολυσμένες περιοχές.

Πολλοί γονείς αποφεύγουν τις οδοντόπαστες με φθόριο, επιλέγοντας φυσικά προϊόντα, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια της οικογένειάς τους.

Φθόριο και Καρκίνος

Το φθόριο προστίθεται σε πολλές παροχές νερού παγκοσμίως, ενώ σε κάποιες χώρες απαγορεύεται τελειώς. Γιατί συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει επειδή το φθόριο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας. Το φθόριο στο πόσιμο νερό έχει συνδεθεί με πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου. Αν δεν έχετε ήδη, το φίλτρο για την αφαίρεση του φθορίου από το νερό σας είναι απαραίτητο αν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας αλλά και την υγεία της οικογένειας σας.

Πηγή: h t t p : / / a w a re n e s s a ct . c o m /f l u or i d e-o f f i c i a l l y – c l a s si f i e d – a s – a- n  e u r o t o x i n – i  n- w o r l d s – t o p – m e d ic a l – j o u r n a l  s / ?= t a

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας στο DentalAlert. Όπως θα διαβάσατε το άρθρο αναφέρεται στο φθόριο που προστίθεται στις παροχές νερού σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποσαφηνίζεται στην αρχή του άρθρου. Η συντακτική ομάδα του DentalAlert δεν κατασκευάζει ειδήσεις και γι’αυτό σε κάθε άρθρο αναφέρεται πάντοτε η πηγή, το τεύχος και η ημερομηνία έκδοσης του εκάστοτε ιατρικού περιοδικού το οποίο δημοσίευσε την έρευνα. Κανένα σημείο του άρθρου δεν αναφέρεται στους επαγγελματίες της οδοντιατρικής και τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι ίδιοι το φθόριο στις πρακτικές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.