Τι κάνω όταν το παιδί παραπονιέται για πονόδοντο ή πόνο τα ούλα

0
6218
Τι να κάνετε αν σπάσει το δόντι του παιδιού σας!

Όταν τα παιδιά έχουν πονόδοντο δεν είναι κάτι που θα περάσει. Ο πονόδοντος μαζί με τον οδοντικό τραυματισμό είναι οι περιπτώσεις που χρήζουν επίσκεψης στον παιδοδοντίατρο.

Η πιθανότερη αιτία του πονόδοντου είναι η τερηδόνα η οποία πλησιάζει ή έχει ήδη προσβάλει τον πολφό του δοντιού. Μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι πριν και μετά την επικοινωνία με τον παιδοδοντίατρο είναι:

  1. Χορηγήστε παυσίπονο για ανακούφιση από τον πόνο.
  2. Πείτε στο παιδί να ξεπλύνει το στόμα του με χλιαρό νερό.
  3. Χρησιμοποιήστε εσείς οδοντικό νήμα για να απομακρύνετε τροφές που πιθανόν έχουν ενσφηνωθεί μεταξύ των δοντιών του παιδιού. Μη χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδα!
  4. Επικοινωνήστε με τον παιδοδοντίατρό σας για να σας δώσει οδηγίες.
  5. Μην τοποθετείτε ασπιρίνη ή αλκοολούχα ποτά σε δόντια ή ούλα που πονάνε.
  6. Μην χορηγείτε αντιβίωση πριν επικοινωνήσετε με τον παιδοδοντίατρό σας.

Αν όμως το παιδί δεν νιώθει τον πόνο σε δόντι αλλά στα ούλα ή στο εσωτερικό του μάγουλου τότε πιθανόν να οφείλεται σε ουλίτιδα ή άφθες αντίστοιχα. Η ουλίτιδα είναι φλεγμονή που προσβάλει τα ούλα και τα κάνει να αιμορραγούν κατά το βούρτσισμα ή στη μάσηση σκληρών τροφών.

Αυτό που πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επικοινωνήσετε με τον παιδοδοντίατρό σας ο οποίος θα σας ενημερώσει για τους τρόπους και τα μέσα αντιμετώπισης της ουλίτιδας καθώς και για τα ειδικά φαρμακευτικά βοηθήματα για την ανακούφιση του πόνου από τις άφθες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.