Τι κάνει ένα χαμόγελο όμορφο;

0
434
Τι κάνει ένα χαμόγελο όμορφο;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου χαμόγελου; Οι ερευνητές μιας νέας μελέτης διερεύνησαν πώς η γωνία του στόματος, η έκταση του χαμόγελου, ο συγχρονισμός και ο αριθμός των δοντιών που εμφανίζονται μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό ένα χαμόγελο. Η απάντησή τους; Το τέλειο χαμόγελο μπορεί να λάβει διάφορες μορφές.

Τα επιτυχημένα χαμόγελα έχουν ιδανική εμβέλεια για τη γωνία, την έκταση και το χρονισμό, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο PLOS One (28 Ιουνίου 2017), έχουν ιδιαίτερη σημασία για όσους εργάζονται σε επαγγέλματα αποκατάστασης προσώπου και χαμόγελου.

“Βρήκαμε ότι ένα επιτυχημένο χαμόγελο περιλαμβάνει μια περίπλοκη ισορροπία γωνίας στόματος, έκτασης χαμόγελου και εμφάνισης δοντιών σε συνδυασμό με το δυναμικό χωροχρονικό συγχρονισμό”, έγραψαν οι συγγραφείς, με επικεφαλής τον Nathaniel Helwig, PhD, από το Τμήμα Ψυχολογίας και Σχολείου Της Στατιστικής Πανεπιστήμιο της Μινεσότα

Κατι περισσοτερο απο ενα τελειο χαμόγελο

Οι εκφράσεις του προσώπου αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επικοινωνίας, όμως οι περίπλοκες χωρικές και χρονικές ιδιότητες που υποκρύπτουν και επιδεικνύουν συναισθήματα είναι δύσκολο να μελετηθούν. Παρ ‘όλα αυτά, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για την έρευνα, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες που δουλεύουν με άτομα με μειωμένη κίνηση του προσώπου.

Προκειμένου να μάθουν ποιες ιδιότητες δημιουργούν το τέλειο χαμόγελο, οι ερευνητές δημιούργησαν και ανέλυσαν πολλαπλά μοντέλα 3D. Δημιούργησαν περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδοχές χαμόγελου με διαφορετική γωνία στόματος, αριθμό δοντιών που εμφανίζονται, έκταση χαμόγελου και καθυστέρηση μεταξύ της δεξιάς και της αριστερής πλευράς.

Στη συνέχεια, ζήτησαν από 800 συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τα χαμόγελα ως προς την αποτελεσματικότητά τους, την γνησιότητά τους, την ομορφιά τους και τα συναισθήματα που προκαλούσαν. Οι ερευνητές όρισαν ότι ένα χαμόγελο είναι επιτυχημένο όταν είναι αποτελεσματικό, γνήσιο και ευχάριστο.

Δεν υπάρχει μόνο ένα ιδανικό χαμόγελο, διαπίστωσαν οι ερευνητές, αλλά μάλλον τα επιτυχημένα χαμόγελα τείνουν να έχουν μια σειρά ιδιοτήτων. Συγκεκριμένα, τα χαμόγελα βαθμολογούνταν υψηλότερα όταν είχαν γωνία στόματος 13 ° έως 17 °, έκταση 55 ° έως 62 ° της απόστασης μεταξύ των κορών του ματιών και καθυστέρηση μικρότερη από 125 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Επιπλέον, τα χαμόγελα με μια μικρή ασυμμετρία βαθμολογήθηκαν υψηλότερα από εκείνα με τέλεια συμμετρία και η εμφάνιση περισσότερων δοντιών δεν οδηγούσε πάντοτε σε καλύτερη βαθμολογία. Στην πραγματικότητα, για εκείνους με μικρή γωνία στόματος, χαμόγελα χωρίς δόντια ή χαμόγελα που έδειχναν μεσαίο αριθμό δοντιών η βαθμολογία ήταν πιο ευνοϊκή.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι τα ευρήματά τους έρχονται σε αντίθεση με κάποιες ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις, όπως κυρίως ότι τα πιο εκτεταμένα χαμόγελα είναι πάντα καλύτερα. Ελπίζουν ότι η σειρά που προέκυψε μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία πιο επιτυχημένων χαμόγελων για τους ασθενείς και ότι οι μελλοντικοί ερευνητές θα συνεχίσουν να αξιοποιούν την τεχνολογία 3D για να αξιολογήσουν πώς οι ελάχιστες διαφορές στην παρουσίαση του χαμόγελου μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που γίνονται αντιληπτά.

Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=sup&sub=cos&pag=dis&ItemID=321739

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.