Τι μπορεί να σκαρφιστεί ένα παιδάκι για να γλιτώσει την επίσκεψη στον οδοντίατρο!

0
1323
Παιδί στον οδοντίατρο

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα παιδάκια φοβούνται τον οδοντίατρο. Ο φόβος τους πηγάζει από το άγνωστο. Μπαίνουν σε έναν χώρο αποστειρωμένο με μεγάλη καρέκλα, για τα μέτρα του, και μυτερά εργαλεία και η φαντασία του οργιάζει. Δεν θα αναπτυχθούμε εδώ για τη κατάλληλη προσέγγιση του οδοντιάτρου και των γονέων στο θέμα, παρά θα αρκεστούμε να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο προσεγγίσεις είναι ζωτικής σημασίας για το πως θα αντιμετωπίσει το παιδάκι τις επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Ο φόβος, λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει πολλών ειδών συμπεριφορές με την πιο κοινή την άρνηση. Τα παιδάκια μπορεί να αρνηθούν να πάνε στον οδοντίατρο, να κλαίνε, να φωνάζουν και να κάνουν τη ζωή – και την δουλειά – δύσκολη όσων βρίσκονται στην επίκεψη του οδοντιάτρου.

Αυτό όμως που σκαρφίστηκε ένας 12χρονος στην Γαλλία για να αποφύγει την επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι τουλάχιστον…ανησυχητικό! Ο μικρός την ημέρα του ραντεβού του στον οδοντίατρο βρέθηκε στο χωριό St. Gervais από αστυνομικούς.

Ο μικρός άρχισε να τους περιγράφει πώς είχε καταφέρει να αποδράσει λίγη ώρα πριν από έναν άνδρα που προσπάθησε να τον απαγάγει στην κοντινή πόλη Bagnols, ενώ εκείνος πήγαινε στον οδοντίατρο. Μάλιστα ο 12χρονος έδωσε πλήρη περιγραφή του άνδρα – απαγωγέα και του αυτοκινήτου του λέγοντας ότι ήταν 30άρης, ψηλός, με μία ουλή στο δεξί του μάγουλο ενώ τον πλησίασε για να ρωτήσει πληροφορίες για μια διεύθυνση!

Η αστυνομία πέρασε έναν μήνα ψάχνοντας για τον μυστηριώδη άνδρα, ώσπου ξανά κάλεσαν τον πιτσιρικά για επιπλέον ερωτήσεις, ο οποίος τελικά λύγισε και αποκάλυψε ότι σκαρφίστηκε ολόκληρη την ιστορία προκειμένου να γλιτώσει τον οδοντίατρο!

Αυτό συνέβη πέρυσι τον Μάιο και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Local Europe.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.