Τι ακριβώς συμβαίνει κατά την απονεύρωση

0
1862
Κίνδυνο υπέρτασης παρουσιάζουν οι άνθρωποι με σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας η απονεύρωση είναι αναγκαία διαδικασία στην περίπτωση που κάποιο δόντι έχει υποστεί βλάβη σε βάθος, διαφορετικά θα χαθεί.

Κάτω από το λευκό σμάλτο του δοντιού υπάρχει ένας σκληρός ιστός, η οδοντίνη. Εντός της οδοντίνης υπάρχει μαλακός ιστός, δηλαδή ο οδοντικός πολφός. Στον πολφό υπάρχουν τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία. Αν λοιπόν ο πολφός του δοντιού έχει φλεγμονή ή μόλυνση ο οδοντίατρος ή ο ενδοδοντίατρος θα πρέπει να καθαρίσει την περιοχή σε βάθος. Αυτή η διαδικασία λέγεται απονεύρωση:

Πριν ξεκινήσει η απονεύρωση γίνεται μια τοπική αναισθητική ένεση και προστατεύεται το δόντι από υγρασία. Αφού ο οδοντίατρος ή ενδοδοντίατρος αποκτήσει πρόσβαση στον πολφό θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό υγρό που σκοτώνει τα βακτήρια και απομακρύνει υπολείμματα από το εσωτερικό του δοντιού ενώ στην συνέχεια αφαιρεί τον πολφό. Τέλος το δόντι σφραγίζεται.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.