Η θεραπεία με οιστρογόνα ελαττώνει την ασθένεια των ούλων

0
566
Η θεραπεία με οιστρογόνα ελαττώνει την ασθένεια των ούλων

Η θεραπεία με οιστρογόνα έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά τις γυναίκες να διαχειρίζονται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, όπως οι εξάψεις, η υγεία της καρδιάς και η σεξουαλική ικανοποίηση. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η θεραπεία με οιστρογόνα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης μπορεί να οδηγήσει σε πιο υγιή δόντια και ούλα.

Η θεραπεία με οιστρογόνα ελαττωνει την ασθενεια των ουλων

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων και οι γυναίκες γίνονται πιο ευάλωτες σε θέματα υγείας, όπως η απώλεια οστικής πυκνότητας που μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι αλλαγές στη στοματική υγεία είναι επίσης συχνές, καθώς τα δόντια και τα ούλα γίνονται πιο ευαίσθητα στις ασθένειες, οδηγώντας σε φλεγμονές, αιμορραγία, πόνο και απώλεια δοντιών.

Στην έρευνα, 492 γυναίκες στη Βραζιλία ηλικίας 50 έως 87 ετών (που είχαν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης), εκ των οποίων 113 βρίσκονταν σε θεραπεία για την οστεοπόρωση, αξιολογήθηκαν ώστε να προσδιοριστεί εάν η θεραπεία για την οστεοπόρωση θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας στις γνάθους και τη βελτίωση της στοματικής υγείας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο ρυθμός εμφάνισης σοβαρής περιοδοντίτιδας ήταν 44% χαμηλότερος στην ομάδα που υποβλήθηκε σε θεραπεία από ό, τι στην ομάδα που δεν υποβλήθηκε. Η θεραπεία περιλάμβανε συστηματικά οιστρογόνα μόνο ή οιστρογόνα σε συνδυασμό με προγεστίνη, επιπλέον των συμπληρωμάτων ασβεστίου και βιταμίνης D, και διήρκησε τουλάχιστον έξι μήνες.

Ως εκ τούτου, η θεραπεία με οιστρογόνα μπορεί επίσης να αποτρέψει την επιδείνωση της ασθένειας των δοντιών και των ούλων. Όλες οι γυναίκες, αλλά κυρίως εκείνες με χαμηλά οιστρογόνα ή που βρίσκονται σε θεραπεία για την οστεοπόρωση, θα πρέπει να λαμβάνουν καλή οδοντιατρική φροντίδα για να διατηρήσουν την στοματική υγεία τους.

Πηγή: http://blog.teethremoval.com/estrogen-therapy-can-help-reduce-gum-disease/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.