Τέλος στο μεταλλικό σκελετό με τις στεφάνες ζιρκονίου!

0
3591
blank

Όπως έχουμε ξανά πει ο εκσυγχρονισμός πλέον είναι μέρος της ζωής μας, ασχέτως αν τα αποτελέσματα του είναι θετικά ή αρνητικά. Όταν όμως τα αποτελέσματα είναι θετικά όπως στην περίπτωση των εξελιγμένων στεφάνων από ζιρκόνιο.

Το χημικό στοιχείο ζιρκόνιο είναι αργυρόλευκο μέταλλο με ισχυρή λάμψη, μέσης πυκνότητας και σκληρότητας και πολύ ανθεκτικό τόσο στη διάβρωση όσο και στη θερμότητα. Οι φυσικές (και χημικές) του ιδιότητες μοιάζουν πολύ με αυτές του τιτανίου.

Στην οδοντιατρική αντικαθιστά το μέταλλο κάτω από οδοντιατρικές στεφάνες (θήκες) και γέφυρες για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις μεταλλο-κεραμικές στεφάνες και γέφυρες, στις οποίες διαφαίνεται το γκρί – μαύρο μέταλλο κάτω από το κεραμικό. Επίσης χρησιμοποιείται και στα εμφυτεύματα, αντικαθιστώντας το εμφύτευμα από τιτάνιο το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως. Το υλικό αυτό παράγεται με την βοήθεια της πλέον σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας κομπιούτερ CAD/CAM.

Στα πλεονεκτήματά των στεφάνων ζιρκονίου συγκαταλέγονται η φωτοδιαπερατότητα τους, δεν προκαλούν καμία αλλεργία, έχουν μηχανική αντοχή και δεν διαβρώνονται, δεν είναι ευαίσθητες στο κρύο και το ζεστό και τέλος ο ασθενής τις αποκτά μετά από μόνο 4 επισκέψεις. Και επειδή τίποτα δεν είναι τέλειο, το μόνο τους μειονέκτημα είναι η τιμή, καθώς είναι ακριβότερες από τις στεφάνες που ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.