Η τεχνολογία ανίχνευσης τερηδόνας βγαίνει στην διεθνή αγορά!

0
466
Η τεχνολογία ανίχνευσης τερηδόνας βγαίνει στην διεθνή αγορά!

Εδιμβούργο – Ηνωμένο Βασίλειο: Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε στη Σκωτία για την άμεση μέτρηση της απομετάλλωσης των δοντιών θα μπορούσε σύντομα να βγει στη διεθνή αγορά, καθώς ο κατασκευαστής CALCIVIS ανακοίνωσε πρόσφατα την ολοκλήρωση μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε για την προέγκριση της τεχνολογίας πριν από την εισαγωγή της στην αγορά, γεγονός που θα την καταστήσει διαθέσιμη στους οδοντιάτρους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τεχνολογια ανιχνευσης τερηδονας βγαινει στη διεθνη αγορά!

Η μελέτη διεξήχθη μεταξύ 111 ασθενών σε αρκετά οδοντιατρεία στο Εδιμβούργο τους τελευταίους έξι μήνες και τα πρώτα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες. Αν τα δεδομένα είναι θετικά, η έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την τεχνολογία αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η έγκριση από τις ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για να μεγιστοποιήσουμε το εμπορικό δυναμικό του συστήματος απεικόνισης CALCIVIS, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μεταμορφώσει τη διαχείριση της απομετάλλωσης του σμάλτου που συνδέεται με τη διάβρωση του και συνεπώς με την τερηδόνα και θα υποστηρίξει την ευρύτερη υιοθέτηση της προληπτικής οδοντιατρικής“, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της CALCIVIS, Adam Christie.

Το σύστημα, το οποίο έχει λάβει πάνω από 8 εκατομμύρια λίρες επιδότηση από την ΕΕ και την Scottish Investment Bank, μεταξύ άλλων ιδρυμάτων, έχει ήδη εγκριθεί από τους ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς φορείς και αναμένεται στην αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα φέτος.

Η συσκευή απεικόνισης CALCIVIS επιτρέπει την ανίχνευση και απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο των ιόντων ασβεστίου  που απελευθερώνονται από τις κοιλότητες τερηδόνας, γεγονός που παρέχει ακριβείς πληροφορίες στους κλινικούς οδοντιάτρους για τη θέση της ενεργούς τερηδόνας και άλλων προβλημάτων.

Πηγή: h t t p:// w w w. d e n t a l- t r i b u n e. c o m/ a r t i c l e s / n e w s /u k  / 3 5 3 7 5 _c  ar i e  s _ d e t e c t i o n_ t e  c h n o lo  g y _ cl o  s e_ t o _ i n t e r n a t i o n a l  _m a r k e t _ l a u n  c h. h t m l.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.