Ταμειακές μηχανές μπαίνουν στα οδοντιατρεία

0
3729
Ταμειακές μηχανές στα οδοντιατρεία
Ταμειακές μηχανές στα οδοντιατρεία
Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει τη χρήση ταμειακών μηχανών σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, σε μια γενικότερη προσπάθειά για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Με την ελπίδα να περιορίσει σημαντικά το φαινόμενο της φοροδιαφυγής καθώς και να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, το οικονομικό επιτελείο θα χρησιμοποιήσει τις λύσεις του πλαστικού χρήματος, των κινήτρων για αποδείξεις καθώς και τη χρήση ταμειακών μηχανών αντί χειρόγραφων αποδείξεων.

Οι πληροφορίες λένε πως τα νομοσχέδια που σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή θα περιέχουν προτάσεις για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και του συστήματος taxis.

Νομοσχεδιο για Ταμειακές Μηχανες σε ολους τους Επαγγελματικους χωρους

Αυτό το σχέδιο προσβλέπει στην απόκτηση ελέγχου από την πλευρά του Υπουργείου όσον αφορά στις πωλήσεις και τα έσοδα από τον Φ.Π.Α. Γι’αυτόν το λόγο, η απόφαση αφορά στη χρήση ταμειακών μηχανών από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες μάλιστα θα είναι απευθείας συνδεδεμένες με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ως εκ τούτου, όλοι οι γιατροί (συμπεριλαμβανομένων των οδοντιάτρων), δικηγόροι, μηχανικοί, καθώς και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν την έκδοση χειρόγραφων αποδείξεων και να τις αντικαταστήσουν με αποδείξεις που θα εκδίδονται αποκλειστικά από ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές.

Μάλιστα, για τους επαγγελματίες που εργάζονται σε χώρους όπου βρίσκονται οι πελάτες τους (π.χ. σε κατοικίες) ενδέχεται να ενσωματωθεί ειδικό σύστημα στις ταμειακές μηχανές το οποίο θα καταγράφει τις κινήσεις τους.

Για να πετύχει αυτό το σχέδιο, ωστόσο, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις. Γι’αυτό και θα θεσπιστεί ως κίνητρο το αφορολόγητο, μόνο όμως με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών. Το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι θα εξαρτάται από το εισόδημα που δηλώνουν. Όσοι έχουν εισοδήματα κάτω του εκάστοτε αφορολόγητου, θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις ίσες με το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους. Για μεγαλύτερα εισοδήματα το ποσοστό αυξάνεται.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/271228/anasa-stin-agora-aytokiniton-etrexan-gia-tin-aposyrsi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.