Τα αντιβιοτικά πωλούνται σαν καραμέλες από τα online φαρμακεία

0
339
Τα αντιβιοτικά πωλούνται σαν καραμέλες από τα online φαρμακεία

Μία έρευνα του BBC αποκάλυψε μία αύξηση στον αριθμό των online φαρμακείων που πουλούν αντιβιοτικά χωρίς συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Μια σειρά από ιατρικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και της Βρετανικής Οδοντιατρικής Εταιρίας έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που τα αντιβιοτικά χορηγούνται σε ασθενείς χωρίς ελέγχους και όχι με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του  National Institute for Health and Care Excellence (NICE).

“Αυτή η έρευνα του BBC υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη μικροβιακή αντοχή, καθώς και τη σημασία της επίσκεψης στον οδοντίατρο όταν οι άνθρωποι ανησυχούν για οδοντική λοίμωξη, αντί απευθείας να καταφεύγουν στα αντιβιοτικά,” δήλωσε ο επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανικής Οδοντιατρικής Εταιρίας, καθηγητής Damien Walmsley.

Οι ασθενείς ίσως εκπλαγούν να μάθουν ότι τα αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν τα αποστήματα και η αναλγησία είναι η πιο συχνή επιλογή θεραπείας για πόνους που σχετίζονται με τα δόντια.

Ο κινδυνος μικροβιακης αντοχης

Η μικροβιακή αντοχή έχει επισημανθεί ως σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Faye Kirkland ο οποίος ανέλαβε την έρευνα του BBC μπόρεσε να αγοράσει τρία διαφορετικά είδη αντιβιοτικών από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός οδοντικού προβλήματος, μέσα σε 24 ώρες.

“Οι κίνδυνοι για την υγεία οι οποίοι ανακύπτουν από τη μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά απαιτούν αλλαγή στον εφοδιασμό των ασθενών και των επαγγελματιών,” είπε ο Henrik Overgaard-Nielsen, πρόεδρος της Επιτροπής της General Dental Practice της Βρετανικής Οδοντιατρικής Εταιρίας.

Οι οδοντίατροι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για την καταπολέμηση αυτού του κινδύνου.

Πηγή: http://www.dentistry.co.uk/2016/10/04/antibiotics-being-handed-out-like-smarties-by-online-pharmacies/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.