Στοπ στη χρήση γαντιών με πούδρα βάζει η FDA

0
4115
Στοπ στη χρήση γαντιών με πούδρα βάζει η FDA

Silver Spring, MD, Η.Π.Α.: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εκδώσει έναν κανονισμό ο οποίος απαγορεύει τη χρήση των περισσότερων ιατρικών γαντιών με πούδρα στη χώρα. Ο κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ την 18η Ιανουαρίου, ισχύει για τα γάντια εξέτασης ασθενών, για τα χειρουργικά γάντια με πούδρα και για την απορροφούμενη πούδρα για τη λίπανση των χειρουργικών γαντιών.

“Παρόλο που η χρήση αυτών των γαντιών μειώνεται, θέτουν έναν παράλογο και σημαντικό κίνδυνο ασθένειας ή τραυματισμού για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, τους ασθενείς και άλλα άτομα που εκτίθενται σε αυτά, ο οποίος δεν μπορεί να διορθωθεί με νέους ή ενημερωμένους κανονισμούς,” ανέφερε η FDA όταν πρότεινε την απαγόρευση το Μάρτιο του 2016.

Στοπ στη χρηση γαντιών με πουδρα βαζει η FDA

Στην περίληψη της για τον κανόνα, η FDA σημείωσε ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για την πούδρα που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία παραγωγής των γαντιών χωρίς πούδρα, όταν η πούδρα αυτή δεν προορίζεται να αποτελέσει τμήμα του τελικού προϊόντος. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα τελικά γάντια χωρίς πούδρα δεν πρέπει να περιέχουν παρά μόνο υπολείμματα πούδρας από τη διαδικασία παραγωγής. Η FDA ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να εξασφαλίζουν ότι τα τελικά γάντια θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη πούδρα.

Η πούδρα που προστίθεται μερικές φορές στα φυσικά λαστιχένια γάντια λατέξ ώστε να καθιστά εύκολη τη χρήση τους μπορεί να μεταφέρει πρωτεΐνες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις του αναπνευστικού συστήματος, εξήγησε η FDA.

Επίσης, είπε ότι “αν και τα συνθετικά γάντια με πούδρα δεν παρουσιάζουν κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων, συνδέονται με μια εκτενή λίστα δυνητικά σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής φλεγμονής της αναπνευστικής οδού και της φλεγμονής τραυμάτων. Αυτές οι παρενέργειες έχουν αποδοθεί στη χρήση πούδρας σε όλους τους τύπους των γαντιών.”

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/americas/32584_fda_bans_most_powdered_gloves.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.