Στοπ στα κεράσματα στο χώρο εργασίας προτείνουν οι οδοντίατροι

0
600
Στοπ στα κεράσματα στο χώρο εργασίας προτείνουν οι οδοντίατροι

Οι ένοχες απολαύσεις γλυκών στο χώρο εργασίας μπορεί σύντομα να αποτελούν παρελθόν, αν γίνει αυτό που θέλουν οι οδοντίατροι. Χιλιάδες εργαζόμενοι γυρνούν πίσω στα γραφεία τους με ένα κομμάτι Χριστουγεννιάτικης πίτας ή άλλα γλυκά. Ωστόσο, οι οδοντίατροι τους προτρέπουν να εξαφανίσουν αυτούς τους πειρασμούς ώστε να προστατεύσουν όχι μόνο τη σιλουέτα αλλά και τα δόντια τους.

στοπ στα κερασματα στο χωρο εργασιας προτεινουν οι οδοντίατροι

Το Τμήμα Οδοντιατρικής Χειρουργικής είπε ότι η κατανάλωση γλυκών και μπισκότων στο χώρο εργασίας τροφοδοτεί την παχυσαρκία και την κακή στοματική υγεία. Ο καθηγητής Nigel Hunt, διευθυντής του καθηγητικού σώματος στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών, είπε ότι μπορεί οι διευθυντές των εταιριών να θέλουν να ανταμείψουν το προσωπικό, οι συνάδελφοι να θέλουν να γιορτάσουν ή οι άνθρωποι να φέρνουν τα γλυκά γυρίζοντας από τις διακοπές τους.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι τα γλυκά είναι επιζήμια για την υγεία των εργαζομένων. Επίσης, πρότεινε να γίνει μία εκ νέου ανάλυση αυτής της “κουλτούρας” το 2017.

Το τμήμα Οδοντιατρικής Χειρουργικής έχει κοινοποιήσει συμβουλές για να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης στο χώρο εργασίας:

  1. Εξετάστε εναλλακτικές λύσεις χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.
  2. Μειώστε το μέγεθος των μερίδων.
  3. Αποφύγετε το τσιμπολόγημα και κρατήστε τη ζάχαρη για μετά το μεσημεριανό.
  4. Κρατήστε ένα “πρόγραμμα ζάχαρης” ώστε να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης.
  5. Σκεφθείτε που είναι τοποθετημένα τα γλυκά – αν είναι κοντά και είναι ορατά, τότε οι άνθρωποι μπορεί να τρώνε περισσότερα.

Πηγή: http://www.bbc.com/news/uk-38491414

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.