Στα σκαριά η ανάπτυξη νέου υλικού αποκατάστασης δοντιών!

0
314
Στα σκαριά η ανάπτυξη νέου υλικού αποκατάστασης δοντιών!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (University of Toronto) έλαβαν πρόσφατα επιχορήγηση για την ανάπτυξη ενός νέου υλικού αποκατάστασης για τη θεραπεία της οδοντικής τερηδόνας. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα υλικό στο χρώμα των δοντιών, το οποίο δεν θα φθείρεται όταν έρχεται σε επαφή με το σάλιο ή την ανοσοαπόκριση του σώματος. Η επιχορήγηση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αποτυχίας των οδοντικών αποκαταστάσεων και συνεπώς θα μειώσει το κόστος θεραπείας.

Η επιχορήγηση, που απονέμεται από τα Ινστιτούτα Έρευνας Υγείας του Καναδά (CIHR) και ανέρχεται σε 939.040 δολάρια (648.000 ευρώ), αποσκοπεί στη μείωση της ριζικής και επαναλαμβανόμενης οδοντικής τερηδόνας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε πληθυσμούς όπου η στοματική υγιεινή είναι δύσκολη, τα οδοντικά σφραγίσματα συχνά αποτυγχάνουν πρόωρα και μπορεί να απαιτούν συνεχή αντικατάσταση.

Το πολυμερές υλικό θα δοκιμαστεί σε διαφορετικές στοματικές συνθήκες. «Είμαστε σε θέση να αντιγράψουμε τις αλληλεπιδράσεις των υλικών αποκατάστασης με το σάλιο, τα βακτηρίδια και το ανοσοποιητικό σύστημα για την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αποκατάστασης για βλάβες τερηδόνας με βελτιωμένη απόδοση χρησιμοποιώντας πολύ πιο αυστηρές δοκιμές», δήλωσε ο καθηγητής Yoav Finer, από το τμήμα Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Η χρηματοδότηση αυτή δίνει περαιτέρω έμφαση στα ολοκληρωμένα προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας βιοϋλικών που υπάρχουν στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, όπως αυτή που διοικείται από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο κλινικό επιστήμονα και υποστηρίζεται από εξαιρετικούς ερευνητές και επιστήμονες“, δήλωσε ο καθηγητής Paul Santerre, επίσης από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Πηγή: dental-tribune.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.