Σπουδές βοηθού οδοντιάτρου

0
6368
Βοηθός Οδοντιάτρου

Ο βοηθός οδοντιάτρου είναι, θα λέγαμε, το δεξί χέρι του οδοντιάτρου. Είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία του οδοντιατρείου, την αποστείρωση των εργαλείων, τη συντήρηση των μηχανημάτων και τη γραμματειακή υποστήριξη του οδοντιατρείου. Υποδέχεται τους ασθενείς, τους προετοιμάζει και παίρνει το ιστορικό τους – αν δεν υπάρχει ήδη. Ενημερώνει τον οδοντίατρο για το ιστορικό του ασθενή και προετοιμάζει τον ασθενή αλλά και τα εργαλεία του οδοντιάτρου με βάση τις πράξεις που πρέπει να γίνουν.

Ο βοηθός οδοντιάτρου μπορεί να συμμετέχει στην οδοντιατρική εξέταση αλλά κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών εργασιών, βοηθώντας τον οδοντίατρο όπου χρειάζεται ακολουθώντας τις οδηγίες του και ταυτόχρονα κάνοντας τον ασθενή να νιώσει όσο το δυνατόν άνετα.

Ο βοηθός οδοντιάτρου πρέπει να είναι ευγενικός, υπομονετικός, ιδιαίτερα προσεκτικός και σχολαστικός σε θέματα υγιεινής. Μπορεί να απασχοληθεί σε οδοντιατρεία στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Οι συνθήκες εργασίας του είναι αυτές που επικρατούν στο οδοντιατρείο όπου εργάζεται.

Σπουδές παρέχονται σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ στην ειδικότητα βοηθός οδοντιάτρου. Η κατάρτιση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα για τους αποφοίτους των Λυκείων και δύο εξάμηνα για τους αποφοίτους των ΤΕΕ Β΄ Κύκλου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, εφόσον έχουν παρακολουθήσει συναφή ειδικότητα. Όσοι ολοκληρώνουν επιτυχώς τη φοίτησή τους, λαμβάνουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης, που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 3+. Επίσης, έχουν δικαίωμα για πρακτική άσκηση έξι μηνών, πριν πάρουν μέρος στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, που θεωρείται ως αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.