Η σωστή ποιότητα νερού βελτιώνει την οδοντιατρική φροντίδα

0
425
Η σωστή ποιότητα νερού βελτιώνει την οδοντιατρική φροντίδα

Το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους ζωής. Είναι ζωτικής σημασίας για την καλλιέργεια τροφίμων, την παραγωγή αγαθών, την αποχέτευση, την αναψυχή και πολλά άλλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι το νερό για τα οδοντιατρεία. Οι επαγγελματίες της οδοντιατρικής, ωστόσο, χρησιμοποιούν το νερό για σχεδόν κάθε εργαλείο και μηχάνημα στο ιατρείο τους. Η ποιότητα του νερού συχνά παραβλέπεται.

Το νερό κακής ποιότητας όμως, μπορεί να σπείρει τον όλεθρο όσον αφορά στον οδοντιατρικό εξοπλισμό. Είναι αλήθεια ότι πολλά οδοντιατρεία ακούσια χρησιμοποιούν ανεπαρκείς τρόπους για να καθαρίσουν,  να επεξεργαστούν ή να αγοράσουν νερό.

Αυτά τα θέματα μπορούν εύκολα να επιλυθούν με σωστή τοποθέτηση των κατάλληλων πρωτοκόλλων και συστημάτων. Η επαναξιολόγηση των ισχύουσων διαδικασιών σας που σχετίζονται με το νερό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών, της παραγωγικότητας και τελικά του κέρδους.

Η σωστη ποιοτητα νερού βελτιωνει την οδοντιατρικη φροντιδα

Δεδομένου ότι η ποιότητα νερού σχετίζεται με τη συνήθη φροντίδα του ασθενούς, η κύρια ανησυχία είναι η μικροβιακή ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται στο οδοντιατρείο. Το γνωστό πρόβλημα της μικροβιακής μόλυνσης στις οδοντιατρικές μονάδες παροχής νερού σχετίζεται άμεσα με τον σχεδιασμό του ίδιου του οδοντιατρικού εξοπλισμού.

Αρκετοί παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των γραμμών νερου με μικρή διάμετρο, των χαμηλών ποσοστών ροής, των μεγάλων περιόδων στασιμότητας, καθώς και των “παλινδρομήσεων” από την πλευρά των ασθενών συνδράμουν στην μικροβιακή μόλυνση.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ακολουθούνται κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, όπως ο καθαρισμός των γραμμών νερού για τουλάχιστον 20 με 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των ασθενών. Επίσης, συνίσταται ο καθαρισμός των γραμμών νερού στην αρχή της ημέρας για τουλάχιστον 2 με 3 λεπτά, ώστε η ποιότητα του νερου να είναι η καλύτερη δυνατή για τους ασθενείς σας.

http://www.dentistrytoday.com/news/todays-dental-news/item/1772-use-the-right-water-to-improve-care-productivity-and-profitabilityΠηγή:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.