Οι σχέσεις με τους ασθενείς: Τι να κάνεις και τι όχι

0
1060
Οι σχέσεις με τους ασθενείς: Τι να κάνεις και τι όχι
Οι σχέσεις με τους ασθενείς: Τι να κάνεις και τι όχι

Όσο καλύτερες είναι οι σχέσεις σου με τους ασθενείς, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να παραμείνουν πιστοί στο οδοντιατρείο σου, να έρχονται στα ραντεβού τους τακτικά, και να έχουν εμπιστοσύνη στις συμβουλές σου. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ο χρόνος. Οι ασθενείς που απολαμβάνουν καλή στοματική υγεία μπορεί να περνούν το πολύ δύο ώρες στο οδοντιατρείο σου κάθε χρόνο.

Προκειμένου να καθιερώσεις και να ενισχύσεις τις σχέσεις των ασθενών με το οδοντιατρείο, εσύ και οι συνεργάτες σου πρέπει να ακολουθήσετε μία τεχνική που ονομάζεται “Το Χρυσό 10” – δηλαδή να μάθετε 10 προσωπικά πράγματα για τον κάθε ασθενή.

Σχεσεις με τους ασθενείς: Τι να κανετε

Οι σχέσεις με τους ασθενείς: Τι να κάνεις και τι όχι

Δείξτε ενδιαφέρον στις ζωές των ασθενών (ενώ τους γνωστοποιείτε μερικές λεπτομέρειες της δικής σας ζωής): Οι άνθρωποι γίνονται φίλοι επειδή μαθαίνουν ο ένας για τον άλλον. Αφιερώστε μερικές στιγμές για φιλικές κουβέντες με τους ασθενεις, ρωτώντας για τα ενδιαφέροντά τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους κλπ. Ο στόχος σας είναι να ανακαλύψετε τουλάχιστον δέκα πράγματα. Καθώς το κάνετε αυτό, πείτε κι εσείς πράγματα από τη ζωή σας γιατί αυτό επίσης ενισχύει τη σχέση.

Σχεσεις με τους ασθενεις: Τι να μην κανετε

Οι σχέσεις με τους ασθενείς: Τι να κάνεις και τι όχι

Μην κρατάτε τις πληροφορίες για τους εαυτούς σας: Αφού έχετε μάθει για τους ασθενείς σας, κρατήστε σημειώσεις για αυτές τις πληροφορίες. Έτσι, κάθε φορά πριν δείτε τους ασθενείς θα μπορείτε να συμβουλεύεστε τις σημειώσεις σας και να ξεκινάτε τη συζήτηση από το σημείο που τη σταματήσατε την τελευταία φορά.

Επιπλέον, μοιραστείτε αυτές τις σημειώσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας ώστε όταν κι εκείνοι επικοινωνούν με τους ασθενείς να το κάνουν με έναν τρόπο που επίσης βελτιώνει τις σχέσεις αυτές.

Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=wom&pag=dis&ItemID=320290

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.