Ρομποτικό σύστημα καθοδήγησης αλλάζει την εμφυτευματική οδοντιατρική!

0
640
Ρομποτικό σύστημα καθοδήγησης αλλάζει την εμφυτευματική οδοντιατρική!

Μαιάμι, Φλόριντα: Η εμφυτευματική οδοντιατρική ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό αναπτυξιακό άλμα, εάν τα πράγματα πάνε όπως έχει προβλέψει η Αμερικάνικη εταιρία Neocis.

Μετά την παρουσίαση του Υomi, του πρώτου ρομποτικού συστήματος που αναπτύχθηκε για την τοποθέτηση του οδοντιατρικού εμφυτεύματος, το οποίο έλαβε την έγκριση για να βγει στην αγορά, η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα την ολοκλήρωση της πρώτης πώλησης του.

Ρομποτικο συστημα καθοδηγησης αλλαζει την εμφυτευματική οδοντιατρική!

 Η αγορά των οδοντικών εμφυτευμάτων και της προσθετικής οδοντιατρικής είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στις Η.Π.Α.. Εξίσου ακμάζουσα είναι και η αγορά της ρομποτικής χειρουργικής, η οποία εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 20 δις δολάρια σε διάφορες ιατρικές αγορές έως το 2021.

Το Yomi συνδυάζει δύο ιατρικά πεδία και προορίζεται για την παροχή βοήθειας τόσο στον σχεδιασμό (προεγχειρητικό στάδιο) όσο και στις χειρουργικές φάσεις της εμφυτευματικής οδοντιατρικής.

Σύμφωνα με τη Neocis, το σύστημα πλοήγησης παρέχει σωματική καθοδήγηση μέσω της χρήσης απτικής ρομποτικής τεχνολογίας, η οποία παρέχει αισθητηριακή ανατροφοδότηση και οριοθετεί τον τροχό ως προς τη θέση, τον προσανατολισμό και το βάθος.

Παρά την ψηφιακή καθοδήγηση, ο χειρουργός διατηρεί τον έλεγχο και μπορεί να αλλάξει δυναμικά το σχέδιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τόνισε η Neocis. Η εταιρία, επίσης, τόνισε ότι δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι στους οδοντιάτρους που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το Yomi θα παρέχεται επαρκής κατάρτιση σχετικά με τη χρήση του λογισμικού και της ροής εργασιών του συστήματος.

Η πρώτη κλινική που θα χρησιμοποιήσει το Yomi είναι το South Florida Center for Periodontics and Implant Dentistry, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Neocis. Το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί και οι Δρς. Jeffrey Ganeles, Frederic Norkin Liliana και Aranguren έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόφασή μας να ενσωματώσουμε το Yomi στην κλινική μας,” δήλωσε ο Ganeles. “Η υιοθέτηση της state-of-the-art τεχνολογίας είναι μέρος της δέσμευσής μας να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς μας. Το Yomi διασφαλίζει ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί σύμφωνα με το σχέδιο και αυτό πιστεύω ότι θα βελτιώσει την πρακτική μας.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/americas/33694_robotic_guidance_system_could_be_game-changer_for_implant_dentistry_.html

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.