Πόσο συχνά πηγαίνεις στον οδοντίατρο;

0
1506
Πόσο συχνά πηγαίνεις στον οδοντίατρο;

Είναι σωστή η άποψη ότι οι επισκέψεις στον οδοντίατρο θα πρέπει να γίνονται κάθε έξι μήνες; Πώς βλέπουν το θέμα οι ασθενείς και πώς οι οδοντίατροι;

Η Δρ. Sara Hurley, μία από τις κορυφαίες οδοντιάτρους στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να αμφισβητούν τους οδοντιάτρους οι οποίοι γενικά επιμένουν την επιστροφή τους ανά εξάμηνο, και συμπληρώνει ότι η οδοντιατρική περίθαλψη τείνει πλέον να γίνει “το χόμπυ των πλουσίων.”

Εσυ ποσο συχνα πηγαινεις στον οδοντίατρο;

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Telegraph η Δρ. Sara Hurley συνέκρινε τους οδοντιάτρους με τους μηχανικούς και υποστήριξε ότι οι ασθενείς δεν θα πρέπει να τηρούν τυφλά τις οδηγίες που αφορούν στη συχνότητα των επισκέψεών τους.

Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν ότι ο χρόνος μεταξύ των οδοντιατρικών τσεκ-απ πρέπει να εξαρτάται από την κατάσταση των δοντιών του ασθενούς, με διαστήματα έως και 2 χρόνια για εκείνους που έχουν καλή στοματική υγεία.

Ωστόσο, ο επικεφαλής για την οδοντιατρική στην Αγγλία δηλώνει ότι πάρα πολλοί οδοντίατροι δεν τηρούν αυτές τις οδηγίες και επιμένουν να βλέπουν τους ασθενείς τους συχνότερα.

“Είναι στο χέρι των ασθενών να ρωτήσουν “Γιατί χρειάζεται να έρθω ξανά σε 6 μήνες;”,” είπε η Dr. Hurley, προτείνοντας στους ασθενείς να εξετάζουν τους λόγους για τους οποίους ο οδοντίατρος τους επιμένει στις τακτικές επισκέψεις.

“Οι οδοντίατροι θα πρέπει να δίνουν στους ασθενείς τους περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης και τη βελτίωση της διατροφής τους,” πρόσθεσε η Dr. Hurley.

“Όσοι ανησυχούν είναι και εκείνοι που επισκέπτονται τον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες,” είπε. Για τους ανθρώπους με ενεργή τερηδόνα, ποσοστό το οποίο περιλαμβάνει ένα στα τρία παιδιά, χρειάζονται περισσότερες επισκέψεις. “Για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού η επανάληψη των επισκέψεων κάθε 6 με 12 μήνες είναι απαραίτητη,” τόνισε η Dr. Hurley.

“Αν έχετε σφραγίσματα ή άλλες αποκαταστάσεις τότε να ξέρετε πως δεν διαρκούν για πάντα και γι’αυτό πρέπει οι επισκέψεις σας στον οδοντίατρο να είναι συχνότερες,” πρόσθεσε.

Ο Henrik Overgaard-Nielsen, πρόεδρος της Γενικής Οδοντιατρικής Πρακτικής του Βρετανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, δήλωσε:

“Η συχνότητα των οδοντιατρικών τσεκ-απ εξαρτάται τόσο από την κλινική ανάγκη όσο και από την ηλικία. Για κάποιους αυτό μπορεί να σημαίνει ραντεβού κάθε 3 μήνες, για άλλους κάθε 2 χρόνια. Τελικά όλα συνοψίζονται στο τι είναι σωστό για τον κάθε ασθενή.”

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/07/going-to-the-dentist-every-six-months-is-unnecessary-says-uks-to/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.