Ποιος είναι ο ρόλος ενός παιδοδοντιάτρου;

2
1059
παιδοδοντίατρος

Οι οδοντίατροι που ειδικεύονται στην Παιδοδοντία ονομάζονται παιδοδοντίατροι και ασχολούνται αποκλειστικά με την προαγωγή και εκπαίδευση των παιδιών αλλά και των γονέων της σωστής στοματικής υγείας και διατροφής. Αναλαμβάνει παιδιά έως και 18 ετών, αλλά έχει λάβει και την απαραίτητη εκπαίδευση για την θεραπεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Οι εκπαίδευση του  παιδοδοντίατρου συμπεριλαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές για τη διαχείριση της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των παιδιών. Με τις κατάλληλες ψυχολογικές τεχνικές ο παιδοδοντίατρος μπορεί να προσεγγίσει μέχρι και το πλέον ανήσυχο παιδί.

Στην αίθουσα αναμονής του παιδοδοντιάτρου θα πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα ήρεμο αλλά ευχάριστο, να έχει χρώματα και παιχνίδια ίσως αλλά και οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην μείωση του άγχους των παιδιών αλλά και των γονέων.

Ο παιδοδοντίατρος αντιμετωπίσει, είτε προληπτικά είτε διαγνωστικά,  τα συνηθέστερα οδοντιατρικά προβλήματα όπως τερηδόνα, ουλίτιδα αλλά και τυχόν ορθοδοντικά προβλήματα. Θα δώσει τις απαραίτητες αλλά και πολύτιμες συμβουλές είτε στο παιδί είτε στον γονιό για την σωστή καλλιέργεια των στοματικών συνηθειών,  οι οποίες θα συνοδεύουν το παιδί σε όλη του τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.