Ποιες είναι οι αιτίες για τα ορθοδοντικά προβλήματα;

0
2096
Ορθοδοντικά προβλήματα

Τα ορθοδοντικά προβλήματα οφείλονται σε τρεις βασικούς παράγοντες, σε κληρονομικούς, σε περιβαλλοντικούς ή σε συνδυασμό των παραπάνω. Ένας επιπλέον παράγοντας για τη δημιουργία ορθοδοντικών προβλημάτων είναι και η πρόωρη απώλεια παιδικών δοντιών.

Κληρονομικός παράγοντας θεωρείται για παράδειγμα όταν το παιδί κληρονομήσει μεγάλα δόντια από τον μπαμπά και μικρή γνάθο από τη μαμά, με αποτέλεσμα τα δόντια να συνωστίζονται στη γνάθο.

blank

Περιβαλλοντικοί παράγοντες λέγονται οι φυσιολογικές συνήθειες όπως το πιπίλισμα του δακτύλου, δάγκωμα των νυχιών ή άλλων αντικειμένων όπως τα μολύβια, με αποτέλεσμα την διαταραχή της αρμονικής σχέσης των γνάθων με άμεση επίπτωση στην αισθητική του προσώπου.

blank

Στην περίπτωση της πρόωρης απώλειας των παιδικών δοντιών η αιτία συνήθως είναι η τερηδόνα στα νεογιλά δόντια. Αυτό που συμβαίνει όταν πέφτουν πρόωρα τα νεογιλά δόντια είναι να χάνεται ο χώρος, που τα παιδικά δόντια πρέπει να διατηρήσουν μέχρι την ανατολή των μόνιμων δοντιών. Έτσι όταν έρθει η ώρα να ανατείλει το μόνιμο δόντι, δεν βρίσκει χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός ή άλλα συναφή προβλήματα.

blank

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.