Η περιοδοντίτιδα παράγοντας για δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης

0
858
Η περιοδοντίτιδα παράγοντας για δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική: Παρά το γεγονός ότι μια σειρά από μελέτες έχουν ήδη διαπιστώσει μία σύνδεση μεταξύ της περιοδοντικής νόσου και της δυσμενούς έκβασης της εγκυμοσύνης, το θέμα παραμένει αμφίβολο.

Η περιοδοντιτιδα παραγοντας για δυσμενη εκβαση της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, ερευνητές από τη Νότια Αφρική δοκίμασαν την υπόθεση ότι η περιοδοντική νόσος είναι ένας δείκτης κινδύνου για πρόωρο τοκετό των βρεφών με χαμηλό βάρος. Το αποτέλεσμα ήταν ότι βρήκαν περαιτέρω στοιχεία για τη συσχέτιση των δύο καταστάσεων.

Η μελέτη συμπεριέλαβε 443 έγκυες γυναίκες με μέση ηλικία περίπου 24 έτη. Κατά την πρώτη επίσκεψη, η κατάσταση της στοματικής υγείας αξιολογήθηκε. Η αξιολόγηση αυτή περιλάμβανε μέτρηση του βάθους των θυλακίων και την κλινική απώλεια πρόσφυσης. Η περιοδοντική κατάσταση βαθμολογήθηκε ως απούσα, ήπια, μέτρια ή σοβαρή.

Κατά τον έλεγχο άλλων παραγόντων, βρέθηκαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ της έκβασης της εγκυμοσύνης και της περιοδοντικής κατάστασης της μητέρας.

Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία τονίζει ότι η στοματική υγεία του παιδιού ξεκινάει από τη μήτρα. Η κακή στοματική υγεία της μητέρας και ο υποσιτισμός της κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό ή χαμηλό βάρος του βρέφους, διαταραχές στο σχηματισμό του σμάλτου και μια προδιάθεση για πρόωρη τερηδόνα κατά την παιδική ηλικία.

Η μελέτη είχε τίτλο “Further evidence for periodontal disease as a risk indicator for adverse pregnancy outcomes”. Δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο International Dental Journal πριν την εκτύπωσή του. Η μελέτη διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Κέιπ.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/middleeastafrica/32602_periodontal_disease_a_risk_factor_for_adverse_pregnancy_outcomes.html

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.