Παρουσίαση Θεραπείας: Από το “ίσως” στο “ναι”

0
695
Οδοντίατρος με ασθενή
Friendly male dentist and patient
Εκτός κι αν το πρόγραμμά σας είναι τόσο πλήρες που χρειάζεται να στρέφετε ασθενείς σε άλλους οδοντιάτρους, ξέρετε ότι πολλοί υποψήφιοι οδοντιατρικής θεραπείας – εκτός από τις πολύ αναγκαίες περιπτώσεις – διστάζουν να δεσμευτούν με την πρώτη ευκαιρία.

Πολλές από τις αρχικές παρουσιάσεις περιπτώσεων θεραπείας ολοκληρώνονται με ένα μαλακό “όχι” ή με ένα οριστικό “ίσως”. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τα χρήματα παρά με οτιδήποτε άλλο. Όπως κάποιος του οποίου η επιτυχία εξαρτάται από το όσο το δυνατόν συχνότερο “ναι”, θα πρέπει να αποδεχθείτε το γεγονός ότι μία και μόνο επίσκεψη μπορεί να είναι η αρχή μίας διαδικασίας παρουσίασης ενός θεραπευτικού σχεδίου.

2009_06_04_09_39_24_473_disp_do

Τονιστε την αξια, τα οφελη και την οικονομικη προσιτοτητα στις παρουσιασεις σας

Επανεξετάστε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τη διαδικασία της θεραπείας ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα δώσετε στους ασθενείς σας πολλούς καλούς λόγους για να δεχτούν. Αντικαταστήστε την κλινική γλώσσα με εξηγήσεις που ο καθένας μπορεί να καταλάβει.

Υπογραμμίστε τα οφέλη της θεραπείας για τους ασθενείς και όχι μόνο τα χαρακτηριστικά της διαδικασίας που θα ακολουθήσετε ως οδοντίατρος. Αν το κόστος θα μπορούσε να αποτελέσει ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι οι ασθενείς σας είναι ενήμεροι για το πώς οι επιλογές πληρωμής που προσφέρετε θα κάνουν τη θεραπεία προσιτή.

2009_06_04_09_39_35_525_disp_dont

Μην δειξετε κακη σταση στην περιπτωση απορριψης

Μπορεί να είναι δύσκολο να δεχτείτε την απόρριψη της θεραπείας από τον ασθενή σας, ακόμη κι αν είναι προσωρινή. Όταν οι ασθενείς αποφασίσουν ότι χρειάζεται να “το σκεφτούν”, μην το πάρετε προσωπικά. Βρείτε έναν τρόπο να βοηθήσετε τους ασθενείς σας να πάρουν τη σωστή απόφαση σχετικά με την υγεία τους.

Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις τους με τηλεφωνικό follow-up. Φέρτε πάλι το θέμα της θεραπείας στο τραπέζι στα μελλοντικά ραντεβού τους. Κρατήστε την πόρτα ανοιχτή και παρέχετε βοήθεια με όποιον τρόπο μπορείτε – και θα δείτε πώς πολλοί ασθενείς τελικά θα πουν το “Ναι”.

Πηγή:

http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=wom&pag=dis&ItemID=319799

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.