Ότι πρέπει να ξέρουμε για τις επισκέψεις του παιδιού στον παιδοδοντίατρο

0
727
Παιδί στον παιδοδοντίατρο

Τα παιδιά, όπως έχουμε ξανά πει, πρέπει να εξοικειωθούν με τον οδοντίατρο και τη σωστή στοματική υγιεινή από μικρή ηλικία.

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον παιδοδοντίατρο θα πρέπει να γίνει πριν γίνει ενός έτους. Ο παιδοδοντίατρος στην πρώτη αυτή επίσκεψη θα πρέπει να μιλήσει με το παιδί και το γονιό με τρόπο που θα κάνει το παιδί να νιώσει άνετα με το χώρο και τα εργαλεία, καθώς επίσης θα πρέπει να εξηγήσει την σημασία των νεογιλών δοντιών και γιατί πρέπει να τα καθαρίζουμε σωστά.

Αν δεν διαπιστωθεί κάτι που να απαιτεί άμεση επανάληψη της επίσκεψης, θα πρέπει να επανέλθουμε στον παιδιοδοντίατρο όταν το παιδί γίνει τριών ετών. Ο παιδοδοντίατρος θα ελέγξει τα δόντια για τερηδόνα και αν τηρείται ηη σωστή διαδικασία της στοματικής υγιεινής.

Στα τέσσερα έτη το παιδί πρέπει να επισκεφτεί τον παιδοδοντίατρο για να διαπιστωθεί η σωστή ή όχι ανάπτυξη των δοντιών και της γνάθου.

Από εδώ και στο εξής το παιδί θα πρέπει να επισκέπτεται τον παιδοδοντίατρο πιο τακτικά ώστε προληπτικά να ελέγχεται ο τρόπος ανάπτυξης των δοντιών αλλά και να προλαμβάνεται τυχόν οδοντική διαταραχή. Ο παιδοδοντίατρος είναι ο κατάλληλος για να σας υποδείξει την τακτικότητα των επισκέψεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.