Όταν οι αρχιτεκτονικές δυσκολίες δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα, σε οδοντιατρική κλινική

0
1668
οδοντιατρική κλινική

Ο κάτοχος μιας οδοντιατρικής κλινικής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ζήτησε από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να του φτιάξουν μια κλινική με δύο εισόδους και δύο σημεία υποδοχής, χωρίς όμως να εμποδίζεται η μετακίνηση των πελατών και να μην επηρεάζεται η ευρυχωρία στο εσωτερικό της κλινικής.

Το εγχείρημα ήταν εξαρχής προκλητικό. Η πρόκληση ενισχύθηκε όταν στην διαδικασία κατασκευής της κλινικής εμφανίστηκε μια κολόνα υποστήριξης από μπετό η οποία δεν μπορούσα να γκρεμιστεί και στεκόταν καταμεσής της κατασκευής.

Οι προσπάθειες επίλυσης του εν λόγο ζητήματος έφεραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα φτιαγμένο από ξύλο και με εντυπωσιακό design. Το κατασκεύασμα μοιάζει να “ρέει” από το ταβάνι και ενώ χωρίζει τον χώρο στα δύο δεν αποτρέπει την μετακίνηση των πελατών από το ένα σημείο στο άλλο. Οι εικόνες νομίζω μιλάνε από μόνες τους:

architecture modern clinic

interior modern clinic

design modern clinic

modern clinic (3)

modern clinic (5)

modern clinic (10)

modern clinic (11)

modern clinic (12)

modern clinic (15)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.