Η ορμονική θεραπεία είναι αποτελεσματική για τις ασθένειες των ούλων

0
380
ασθένειες των ούλων

Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική στη μείωση των ασθενειών των ούλων.

Η ορμονικη θεραπεία ειναι αποτελεσματικη για τις ασθενειες των ούλων

Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων, την υγεία της καρδιάς και την πυκνότητα των οστών.

Τώρα νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η HRT θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της ουλίτιδας και την πρόληψη της απώλειας των δοντιών.

Η μελέτη, η οποία αξιολόγησε σχεδόν 500 γυναίκες ηλικίας από 50 έως 87 ετών, ανακάλυψε ότι τα ποσοστά ασθένειας των ούλων ήταν σημαντικά χαμηλότερα στις γυναίκες που λάμβαναν HRT, με το 44% αυτών να εμφανίζουν βελτίωση της υγείας των ούλων.

Η εμμηνόπαυση θέτει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας των ούλων, λόγω της μείωσης των επιπέδων των οιστρογόνων.

Οι ασθένειες των ουλων -ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα- είναι η κύρια αιτία απώλειας των δοντιών. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι μία στις τέσσερις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση (28%) είναι πιθανότερο να υποφέρει από απώλεια δοντιών μέσα σε 5 χρόνια.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ευρημάτων, οι γυναίκες ενθαρρύνονται να προσέχουν τη στοματική τους υγεία κατά τη διάρκεια της περιόδου της εμμηνόπαυσης  και να ζητούν τις συμβουλές των ειδικών όταν αντιμετωπίζουν αλλαγές στο στόμα τους.

Πηγή:h t t ps: //www .dental health.org/ news/ details /957

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.