Ορισμένοι μη καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος

0
773
Ορισμένοι μη καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος

Οι μη καπνιστές με προκαρκινικές βλάβες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος σε σχέση με τους καπνιστές, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ορισμένοι μη καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος

Σε ορισμένες περιπτώσεις η έρευνα διαπίστωσε ότι οι μη καπνιστές με βλάβες είχαν μέχρι 38 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με τους καπνιστές. Οι συντάκτες της έρευνας εικάζουν ότι η γενετική ευαισθησία ή οι μεταλλάξεις είναι η πιθανή αιτία προκαρκινικών βλαβών.

Το κάπνισμα μπορεί να είναι η κύρια αιτία καρκίνου του στόματος, που συνδέεται με περίπου τις τρεις από κάθε τετράδα περιπτώσεων, αλλά οι μη καπνιστές πρέπει να είναι εξίσου σε εγρήγορση ώστε να εντοπίζουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο στόμα και να ενεργούν αμέσως,” δήλωσε ο Dr. Nigel Carter, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Στοματικής Υγείας.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος μπορεί να αυξήσει δραματικά τις πιθανότητές να νικηθεί η ασθένεια, γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχετε τακτικά το στόμα σας ώστε να δράσετε γρήγορα αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο.

Εάν παρατηρήσετε μια βλάβη σε έναν καπνιστή, να ανησυχήσετε», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης και συντονίστρια της κλινικής έρευνας του British Columbia Cancer, Leigha Rock. “Εάν παρατηρήσετε μια βλάβη σε έναν μη καπνιστή, τότε να ανησυχήσετε πολύ. Μην υποθέσετε ότι δεν μπορεί να είναι καρκίνος επειδή είναι μη καπνιστής. η έρευνά μας δείχνει ότι οι μη καπνιστές μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πηγή: http://www.dentistry.co.uk/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.