Οι καθηγητές της Οδοντιατρικής περιμένουν τη λύση από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών!

0
835
Οι καθηγητές της Οδοντιατρικής περιμένουν τη λύση από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών!

Οι καθηγητές της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ αναμένεται να συνταντησουν τον κ. Γιώργο Χουλιαράκη, αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, εντός της εβδομάδας προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που προέκυψε μετά από την απόσυρση του άρθρου 15 από το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο προέβλεπε τη ρύθμιση οφειλών που αφορά παρακράτηση ποσοστού από τα εισοδήματα ελεύθερου επαγγέλματος, μελών Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι. στους οικείους ΕΛΚΕ.

Οι καθηγητές της Οδοντιατρικής περιμένουν τη λύση από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών!

Παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για την επίλυση του προβλήματος από το υπουργείο Παιδείας, το εν λόγω άρθρο δεν συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο μετά από παρέμβαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις.

Στην συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών θα αναπτυχθεί το θέμα μίας μέσης λύσης που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές χωρίς να δημιουργεί κενό στις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι καθηγητές αναμένεται να επικαλεστούν την απόφαση (1738/17) του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία προβλέπει την παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων παρελθόντων ετών πέρα της πενταετίας, ενώ θα επισημάνουν ότι η παρακράτηση αυτή δεν ισχύει για κανέναν άλλο Δημόσιο Λειτουργό αλλά και σε κανένα Πανεπιστημιακό Λειτουργό του Εξωτερικού.

Η άποψη των καθηγητών, όπως αυτή διατυπώθηκε στην Voria.gr, είναι ότι «δεσμευόμαστε να πληρώσουμε μόνο αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Πηγές αναφέρουν ότι στην συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών θα συμμετέχουν δύο μέλη ΔΕΠ από καθεμία από τις δύο σχολές, ένας εκ των οποίων θα είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σχολής του ΑΠΘ και ο άλλος ο πρόεδρος της Σχολής του ΕΚΠΑ.

Πηγή: http://voria.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.