Οι Ετρούσκοι ήταν οι πρώτοι που πειραματίστηκαν με χρυσά δόντια!

0
782
Οι Ετρούσκοι ήταν οι πρώτοι που πειραματίστηκαν με χρυσά δόντια!

Οι Ετρούσκοι ήταν μια ομάδα αγροτών που εξελίχθηκε σε αστικό πληθυσμό τεχνιτών, εμπόρων και ναυτικών, οι οποίοι ζούσαν σε ένα δίκτυο πόλεων και κυριάρχησαν στην περιοχή της Μεσογείου, γύρω από την Ιταλία, τον 8ο και τον 9ο αιώνα π.Χ.

Η προέλευση των Ετρούσκων χάνεται στην προϊστορία, αλλά οι βασικές υποθέσεις είναι ότι είναι ιθαγενείς, πιθανόν να προέρχονται από τον πολιτισμό των Βιλανοβιών, ή ότι είναι αποτέλεσμα εισβολής από το Βορρά ή την κοντινή Ανατολή.

Οι Ετρούσκοι ήταν πολύ έξυπνοι και πάντα προσπαθούσαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα την ιατρική και την οδοντιατρική. Το θάρρος τους να ταξιδέψουν κατά μήκος της θάλασσας για να εμπορευθούν τα προιόντα τους με άλλους πολιτισμούς αποδεικνύει την επιχειρηματική και τολμηρή προσωπικότητά τους.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι, οι Ετρούσκοι έδιναν μεγάλη σημασία στην εικόνα τους και ήταν οι πρώτοι που έδωσαν στις στοματικές εργασίες έναν πιο καλλιτεχνικό τόνο. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις για την οδοντιατρική που έμαθαν από τα ταξίδια τους, άρχισαν να πειραματίζονται με τα σφραγίσματα με χρυσό.

Σε ένα απολίθωμα στόματος που έχει διατηρηθεί, βρέθηκαν χρυσές ταινίες τυλιγμένες γύρω από τα δόντια και συγκολλημένες με τη χρήση θερμότητας. Δόντια ανθρώπων και ζώων χρησιμοποιούνταν ως τεχνητά δόντια και συγκρατούνταν με δεσμούς χρυσού.

Η προσθετική των Ετρούσκων εφαρμόστηκε γύρω στο 700 π.Χ. και ήταν αξιοσημείωτη λόγω της χρήσης του χρυσού σε μορφή λωρίδων και όχι συρμάτων, όπως παρατηρήθηκε σε άλλους πολιτισμούς (Αιγύπτιοι, Φοίνικες) της ίδιας εποχής.

Πηγή: ancientpages.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.