Οδοντίατρος στον Καναδά μελετά τις επιλογές διαχείρισης της τερηδόνας!

0
420
Οδοντίατρος στον Καναδά μελετά τις επιλογές διαχείρισης της τερηδόνας!

Η θεραπεία των κοιλοτήτων τερηδόνας με SDF (silver diamine fluoride) σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περίπλοκες οδοντιατρικές επεμβάσεις. Επί του παρόντος, ο Dr. Robert Schroth, οδοντίατρος και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Manitoba, διεξάγει μια μικρή μελέτη που περιλαμβάνει 35 παιδιά, προκειμένου να ελέγξει την ικανότητα του SDF να εμποδίζει την εξέλιξη της τερηδόνας στα δόντια.

Οδοντίατρος μελετά τις επιλογές διαχείρισης της τερηδόνας!

Το SDF – ένα διαυγές υγρό, το οποίο περιέχει υψηλή συγκέντρωση αργύρου και φθορίου, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας του Καναδά τον Φεβρουάριο του 2017. Η πολύ απλή αυτή διαδικασία είναι επίσης φθηνότερη και ταχύτερη από την πραγματοποίηση ενός σφραγίσματος.

Ο Schroth υποστηρίζει ότι η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τα μικρότερα παιδιά που προβάλλουν αντιστάσεις στη συμβατική οδοντιατρική θεραπεία – η οποία περιλαμβάνει αναισθησία – να τις ξεπεράσουν.

Ωστόσο, παρόλο που το SDF έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει ένα βασικό μειονέκτημα: η χημική ουσία χρωματίζει μαύρη την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται. Εντούτοις, το γεγονός αυτό δεν έχει αποθαρρύνει τους γονείς των παιδιών με τα οποία συνεργάζεται ο Schroth.

Προς το παρόν, η θεραπεία με SDF δεν είναι ευρέως διαθέσιμη στα οδοντιατρεία του Καναδά και πολλές ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν την καλύπτουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.