Οδοντίατρος-Ρομπότ τοποθετεί εμφυτεύματα με τη βοήθεια της 3D τεχνολογίας!

0
348
Οδοντίατρος-Ρομπότ τοποθετεί εμφυτεύματα με τη βοήθεια της 3D τεχνολογίας!

Σε δημοσίευμα της, η South China Morning Post ανακοίνωσε ότι ένας οδοντίατρος-ρομπότ τοποθέτησε επιτυχώς και τελειώς αυτόνομα δύο εμφυτεύματα σε μια γυναίκα με τη χρήση της 3D τεχνολογίας.

Οδοντίατρος-Ρομπότ τοποθετεί εμφυτεύματα με τη βοήθεια της 3D τεχνολογίας!

Η διαδικασία, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε ένας βραχίονας-ρομπότ από τη Universal Robotics, διεξήχθη από μια ομάδα του 4ου Στρατιωτικού Ιατρικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Beihang.

Το μηχάνημα, αρχικά, προσανατολίστηκε στο κεφάλι της ασθενούς.  Στη συνέχεια, προγραμματίστηκε σύμφωνα με τη διαδικασία που έπρεπε να αναλάβει. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε ένας έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όλα είναι σωστά προτού η ασθενής λάβει την αναισθησία και το ρομπότ ξεκινήσει τη χειρουργική επέμβαση.

Η ομάδα των επιστημόνων δήλωσε ότι, το ρομπότ εργάζεται σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας (με ανοχή μικρότερη από 0,3 χιλιοστά) και μπορεί να ανιχνεύσει και να προσαρμοστεί σε κινήσεις του προσώπου.

Με τη χρήση των οδοντιάτρων-ρομπότ, η Κίνα ελπίζει να αντισταθμίσει την έλλειψη οδοντιάτρων στην χώρα, καθώς και την αύξηση μη εξουσιοδοτημένων επαγγελματιών που πραγματοποιούν αμφισβητήσιμες διαδικασίες.

Πηγή: technologyreview.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.