Οδοντιατρικό έλεγχο σε 5 λέπτα προτείνει Ιαπωνική εταιρία!

0
762
Οδοντιατρικό έλεγχο σε 5 λέπτα προτείνει Ιαπωνική εταιρία!

Τόκιο, Ιαπωνία: Ένα νέο τεστ σάλιου από την Ιαπωνία αναλύει διάφορες στοματικές παραμέτρους σε μερικά λεπτά. Σύμφωνα με την Lion Corporation η οποία ανέπτυξε το Saliva Multi Test σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aichi Gakuin, η συσκευή μπορεί να εντοπίσει δείκτες που σχετίζονται με τη στοματική υγεία, όπως την ποσότητα των βακτηρίων που προκαλούν κοιλότητες καθώς και τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, χρησιμοποιώντας μόνο ένα μικρό δείγμα σάλιου.

Οδοντιατρικό ελεγχο σε 5 λεπτα προτεινει Ιαπωνικη εταιρια

Εκτός από τον  Salivary Multi Test Meter – το όργανο πραγματικής μέτρησης-  απαιτούνται επίσης ένας υπολογιστής, ένας εκτυπωτής και το λογισμικό δοκιμής (διαθέσιμο για Windows και macOS) για την ανάλυση των δειγμάτων σάλιου.

Μετά την εφαρμογή του σάλιου στο δοκιμαστικό χαρτί, τα αποτελέσματα του κάθε ασθενή οπτικοποιούνται σε ένα διάγραμμα ραντάρ στην οθόνη του υπολογιστή.

Τα στοιχεία που αναλύονται περιλαμβάνουν την οξύτητα του σάλιου, τον αριθμό των λευκοκυττάρων, τις τιμές της αμμωνίας και την παρουσία μυκήτων. Σύμφωνα με τη Lion Corporation, έξι είδη μπορούν να μετρηθούν ταυτόχρονα σε μία ανάλυση και τα αποτελέσματα της δοκιμής μπορούν να ληφθούν μέσα σε 5 λεπτά.

Η Ιαπωνική εταιρία πέρασε επτά χρόνια για την ανάπτυξη του Salivary Multi Test σε συνεργασία με το Οδοντιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Aichi Gakuin και τώρα σκοπεύει να διανείμει το σύστημα αυτό σε οδοντιατρικές κλινικές της χώρας στην τιμή των ¥ 198.000 (€ 1710).

Επιπλέον, η Lion Corporation ελπίζει ότι οι οργανώσεις και τα φαρμακεία που προσφέρουν εξετάσεις για την υγεία θα αξιοποιήσουν το σύστημα αυτό για την έγκαιρη και εύκολη ανίχνευση προβλημάτων που σχετίζονται με τη στοματική υγεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα αυτό είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εταιρίας, lionpro.lionshop.jp(μόνο στα ιαπωνικά) από την οποία πωλείται αποκλειστικά το σύστημα.

Η Lion Corporation είναι μία ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία ειδών καλλωπισμού και προϊόντων προσωπικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων στοματικής υγιεινής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1891 και έχει το δικό της τμήμα χημικής μηχανικής έρευνας  για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/asiapacific/31826_five-minute_dental_screening_japanese_company_introduces_new_saliva_test.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.