Η οδοντιατρική… στο μικροσκόπιο!

0
839
οδοντιατρικό μικροσκόπιο

Ο οδοντίατρος S. Johansen γράφει ένα άρθρο για την εμπειρία του πάνω στη χρήση μικροσκοπίου για τις οδοντιατρικές επεμβάσεις. Ο Johansen αποκαλύπτει πως την πρώτη φορά που κοίταξε μέσα από ένα μικροσκόπιο για να πραγματοποιήσει μια χειρουργική επέμβαση κατάλαβε πως το μικροσκόπιο θα άλλαζε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η οδοντιατρική πράξη.

Μετά από χρόνια που ο  Johansen υπέφερε από πόνους στη μέση, και μυοσκελετικές διαταραχές λόγω κακής θέσης εργασίας και παρατεταμένων στατικών θέσεων, διαπίστωσε ότι η πραγματοποίηση της οδοντιατρικής θεραπείας με τον κλασικό τρόπο κατέστρεφε το σώμα του και συνειδητοποίησε ότι είτε θα έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα είτε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόταν. Και έτσι προχώρησε στην οδοντιατρική θεραπεία με τη βοήθεια μικροσκοπίου.

Σταδιακά, όπως ο ίδιος γράφει, εξοικειώθηκε να εργάζεται με λούπες 4.5Χ, αλλά  το επίπεδο φωτισμού και μεγέθυνσης που είναι δυνατό με ένα μικροσκόπιο ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Μετά από λίγο συλλογισμό, αποφάσισε ως γενικός οδοντίατρος πως θα τον εξυπηρετούσε καλύτερα ένα μικροσκόπιο με τρία επίπεδα μεγέθυνσης.
Τα περισσότερα επίπεδα είναι καλά, αλλά κατέληξε να χρησιμοποιεί δύο επίπεδα μεγέθυνσης στο 90% των περιπτώσεων και του άρεσε η ιδέα ενός απλού μικροσκοπίου χωρίς μεγάλη σύγχυση.
Ο Johansen εξομολογείται στο άρθρο του ότι η στάση του βελτιώθηκε, η υγεία του βελτιώθηκε και το επίπεδο ακρίβειας στην εργασία του επίσης βελτιώθηκε δραματικά.

“Δεν μπορείτε να πιστέψετε τι μπορείτε να δείτε με ένα μικροσκόπιο κατά την επανορθωτική οδοντιατρική θεραπεία. Σίγουρα, όλοι γνωρίζουμε την αξία της υψηλής μεγέθυνσης στην Ενδοδοντία, αλλά λίγοι γνωρίζουμε την αξία για ένα γενικό οδοντίατρο που ασχολείται καθημερινά με την Επανορθωτική Οδοντιατρική.
Από όλα τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που έχω αγοράσει με την πάροδο των χρόνων το μόνο που δεν θα άλλαζα με τίποτα είναι το μικροσκόπιο. Αλλάζει τον τρόπο εργασίας ενός οδοντιάτρου όπως κανένα άλλο είδος εξοπλισμού. Το μέλλον βρίσκεται εδώ.” εξηγεί ο ίδιος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.