Οδοντιατρική εξέταση για βρέφη; Πολλοί οδοντίατροι είναι επιφυλακτικοί

0
839
Οδοντιατρική εξέταση για βρέφη; Πολλοί οδοντίατροι είναι επιφυλακτικοί

Για να αποφευχθεί μια ζωή γεμάτη οδοντικά προβλήματα, και να διασφαλιστεί ότι οι γονείς γνωρίζουν πώς να αποτρέψουν την τερηδόνα στα δόντια των παιδιών τους, τα βρέφη, παροτρύνεται, να υποβληθούν στην πρώτη τους οδοντιατρική εξέταση πριν την ηλικία του ενός έτους. Αυτές είναι οι κατευθυντήριες γραμμές των ειδικών.

Οδοντιατρική εξέταση για βρεφη; Πολλοι οδοντιατροι ειναι επιφυλακτικοι

Ωστόσο, πολλοί οδοντίατροι δυσκολεύονται να εξετάσουν βρέφη κι αυτό έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό χάσμα στην οδοντιατρική περίθαλψη μεταξύ των βρεφών διαφόρων περιοχών.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παιδιά φοβούνται τους οδοντιάτρους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι οδοντίατροι φοβούνται τα παιδιά“, δήλωσε η Pamela Alston, οδοντίατρος.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες ζητούν οδοντιατρικές επισκέψεις από νωρίς λόγω της αυξανόμενης συνειδητοποίησης ότι τα βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες μπορούν να περάσουν από τους γονείς στα παιδιά, μέσω, για παράδειγμα, κοινών σκευών.

Τα μπουκάλια χυμών φρούτων ή ποτών με ζάχαρη μπορούν επίσης να προκαλέσουν κοιλότητες στα βρέφη. Η φθορά των δοντιών των βρεφών έχει συνδεθεί με την τερηδόνα των ενηλίκων.

Επίσης, τα παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, τα οποία κινδυνεύουν περισσότερο από οδοντική τερηδόνα και έχουν λιγότερη πρόσβαση στη φροντίδα, παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για έγκαιρες στοματικές εξετάσεις, λένε οι οδοντιατρικοί επαγγελματίες.

Όσο επιφυλακτικοί και να είναι κάποιοι οδοντίατροι, είναι πλέον σαφές ότι οι έγκαιρες οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά συμβάλλουν εξαιρετικά στην πρόληψη τερηδόνας και συνεπώς άλλων σοβαρότερων οδοντικών και στοματικών προβλημάτων καθώς και συνεισφέρουν στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γονιών σχετικά με τη στοματική και οδοντική υγεία των ίδιων αλλά και των παιδιών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.