Η οδοντιατρική αντιμετωπίζει μία νέα οικονομική πραγματικότητα

0
2430
Η οδοντιατρική αντιμετωπίζει μία νέα οικονομική πραγματικότητα
Η οδοντιατρική αντιμετωπίζει μία νέα οικονομική πραγματικότητα

Υπήρχε η εποχή που ένας ιδιώτης οδοντίατρος μπορούσε να κάνει μία λαμπρή καριέρα τροχίζοντας και σφραγίζοντας τα χαλασμένα δόντια των μελών της τοπικής του κοινότητας. Φυσικά όμως από τότε το οδοντιατρικό επάγγελμα έχει αλλάξει και έχει εξελιχθεί. Παράγοντες όπως η οικονομική κρίση, οι οργανισμοί οδοντιατρικής φροντίδας καθώς και η ψηφιακή τεχνολογία έχουν επηρεάσει τη σημερινή οδοντιατρική.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι μέσες αποδοχές ενός γενικού οδοντιάτρου έχουν πέσει από $219.378 το 2005 σε $183.885 το 2014. Η οικονομική κρίση και η απορρέουσα μείωση της ζήτησης για οδοντιατρική φροντίδα οδήγησε στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της ελάττωσης, η οποία όμως επηρεάστηκε επίσης από την αύξηση του αριθμού των γενικών οδοντιάτρων. Και φυσικά το κόστος του εξοπλισμού δεν πάει πίσω.

Οι πληρωμες των ασθενων στη σημερινη οδοντιατρική

Ανεξάρτητα από το είδος του οδοντιατρείου, οι οδοντίατροι έχουν παρατηρήσει αλλαγές στον τρόπο που πληρώνονται από τους ασθενείς τους. Ακόμη και με ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει καθόλου ασφαλιστική κάλυψη, οι ασθενείς πληρώνουν τη θεραπεία τους με πιστωτική κάρτα.

Επίσης, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο ασθενής θα παρακάμψει κάποια θεραπεία ή θα επιλέξει να πραγματοποιήσει μόνο μερικές από τις διαδικασίες που χρειάζονται με αποτέλεσμα η δουλειά να μη γίνεται σωστά.

Εν τω μεταξύ, πολλές οδοντιατρικές κλινικές χρησιμοποιούν διάφορες δικές τους πατέντες πληρωμών και εκπτώσεων ώστε να διευκολύνουν τους ασθενείς τους να αντέξουν οικονομικά τη φροντίδα.

Τι θα γινει μετα

Υπάρχει ένα νέο τοπίο για τους οδοντιάτρους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και ψάχνουν να πουλήσουν τα οδοντιατρεία τους. Αντί να βρουν κάποιον ιδιώτη οδοντίατρο να αγοράσει την επιχείρησή τους, μπορεί να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία ολόκληρη εταιρία.

Η τεχνολογία μπορεί να απαιτήσει μία δαπανηρή επένδυση, ενώ οι ίδιοι οι ασθενείς μπορεί να αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στο να πληρώνουν.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία αύξηση στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη στοματική υγεία το οποίο είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της οδοντιατρικής.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/todays-dental-news/item/1187-dentistry-faces-a-new-economic-climate

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.