Οδοντιατρικά προβλήματα στις διακοπές; Οδηγός επιβίωσης

0
2079
Οδοντιατρικά προβλήματα στις διακοπές; Οδηγός επιβίωσης

Τα οδοντιατρικά … επείγοντα μπορεί να προκύψουν ακόμη και κατά τη διάρκεια των πολυπόθητων διακοπών. Για να είστε ήσυχοι, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας προτού ετοιμάσετε βαλίτσες.

Οδοντιατρικά προβλήματα στις διακοπες; Οδηγος επιβιωσης

Ωστόσο, εμείς ετοιμάσαμε για εσάς έναν οδηγό επιβίωσης για θέματα που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά, ενώ χαλαρώνετε σε κάποια παραλία.

  1. Πονόδοντος: Τοποθετείστε ψυχρά επιθέματα και αν αυτό δεν βοηθήσει, κάνετε στοματοπλύσεις με χλιαρό νερό. Απομακρύνετε τα υπολείμματα της τροφής από την περιοχή που πονάει και πάρτε κάποιο αναλγητικό. Κλείστε άμεσα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας. Συνήθης αιτία είναι η φλεγμονή του νεύρου ή η νέκρωση του με αιτιολογία όπως π.χ. βαθιές τερηδόνες, εκτεταμένα σφραγίσματα ή παλαιές προσθετικές εργασίες.
  2. Ευαισθησίες στα δόντια: Χρησιμοποιήστε απευαισθητοποιητικές οδοντόκρεμες, μαλακή οδοντόβουρτσα και αποφύγετε την κατανάλωση κρύων υγρών και τροφών. Χρησιμοποιήστε απευαισθητοποιητικά gel κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το καλοκαίρι η λήψη κρύων ροφημάτων και τροφών μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησίες σε δόντια στα οποία τα ούλα τους έχουν υποστεί υφιζήσεις. Επίσης, μπορεί να παρουσιαστεί έντονη ευαισθησία σε δόντια στα οποία έχουν δημιουργηθεί απώλειες οδοντικής ουσίας λόγω κακού βουρτσίσματος.
  3. Αιμορραγία στα ούλα: Επιμελές βούρτσισμα των δοντιών με μαλακή οδοντόβουρτσα και χρήση μεσοδόντιου νήματος χωρίς να τραυματίζονται τα ούλα. Στοματοπλύσεις κυριώς με αλατόνερο μέχρι να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας.
  4. Ξεκόλλημα στεφάνης ή γέφυρας : Αν έχει ξεκολλήσει στεφάνη ή γέφυρα χρησιμοποιείστε μια συγκολλητική ουσία οδοντιατρικής χρήσεως που μπορείτε να προμηθευτείτε άμεσα από το φαρμακείο για να κολλήσετε τη στεφάνη ή τη γέφυρα μέχρι την άμεση επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η απλούστερη ίσως λύση είναι η χρήση μιας συγκολλητικής κρέμας οδοντοστοιχιών. Η στεφάνη καθαρίζεται εσωτερικά από χαλαρά υπολείμματα κόλλας ή τροφών. Εν συνεχεία τοποθετείται στο εσωτερικό της μικρή ποσότητα κρέμας οδοντοστοιχιών και επικαθίζεται στο αντίστοιχο δόντι. Η κόλλα αυτή δεν στερεοποιείται και δεν έχει μεγάλη διάρκεια γιατί διαλύεται από τα στοματικά υγρά, αλλά προσφέρει μια σχετική σταθερότητα και αίσθημα ασφάλειας. Απλά κάθε μερικές ώρες όταν η στεφάνη αρχίσει να γίνεται χαλαρή, θα πρέπει να αφαιρείται από το στόμα, να καθαρίζεται το εσωτερικό της όπως και το αντίστοιχο δόντι, να προστίθεται νέα ποσότητα κόλλας και να επανατοποθετείται.
  5. Σπάσιμο δοντιού: Λήψη αναλγητικών και τοποθέτηση στο εναπομένον δόντι οδοντικού κηρού ή ελλείψει αυτού τσίχλας δίχως ζάχαρη μέχρι την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς άγχος. Καλό Καλοκαίρι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.