Οδοντίατροι: Ποια είναι η απόφαση για τα P.O.S.

0
716
Οδοντίατροι: Ποια είναι η απόφαση για τα P.O.S.

Οι οδοντίατροι, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, υποχρεώνονται να αποδέχονται πληρωμές με τη χρήση κάρτας.

Οδοντίατροι: Ποια ειναι η αποφαση για τα P.O.S.

Όσοι επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της Οδοντιατρικής υποχρεώνονται εντός του ακόλουθου τριμήνου από τη δημοσίευση της απόφασης (ΦΕΚ 1445Β/27.04.2017) να τοποθετήσουν μηχανήματα P.O.S. στα οδοντιατρεία τους.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τις 4 συστημικές τράπεζες (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank), για να εξασφαλίσει στα Μέλη του όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για την τοποθέτηση των τερματικών συσκευών που δέχονται τις κάρτες αυτές.

Οι προτάσεις αυτές παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί, έτσι ώστε να μπορέσει ο κάθε συνάδελφος να επιλέξει την πρόταση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Υπενθυμίζεται ότι:

Η τοποθέτηση του μηχανήματος δημιουργεί την υποχρέωση στον οδοντίατρο να δέχεται αμοιβή με κάρτα, εφόσον ζητηθεί από τον ασθενή. Κρίνεται αυτονόητο, ότι μετά τη συναλλαγή με χρήση κάρτας, θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδοθεί η αντίστοιχη Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.

Οι αρχικές προτάσεις των τραπεζών είναι εδώ.

Η τράπεζα Alpha-Bank στις 20/11/2015 κατέθεσε συμπληρωματική προσφορά την οποία και σας παραθέτουμε εδώ.

Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε και αυτή την προσφορά της. Διαβάστε την εδώ.

Οι τελικές προτάσεις (ύστερα από τις σχετικές τροποποιήσεις των τραπεζών Alpha και Εθνικής) είναι εδώ.

Πηγή: Ο.Σ.Α.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.