Οδοντίατροι από το Πλίμουθ σε αποστολή στις Φιλιππίνες!

0
287
Οδοντίατροι από το Πλίμουθ σε αποστολή στις Φιλιππίνες!

Πλίμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο/ Φιλιππίνες: Υποστηρίζοντας την φιλανθρωπική οργάνωση Dentaid του Ηνωμένου Βασιλείου, δύο οδοντίατροι από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ θα προσφέρουν στοματική υγειονομική περίθαλψη σε μία από τις φτωχότερες πόλεις στις Φιλιππίνες.

Οδοντίατροι απο το Πλιμουθ σε αποστολη στις Φιλιππινες!

Εκτός από την παροχή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και προληπτικής οδοντιατρικής κατά τη διάρκεια της δύο εβδομάδων αποστολής τους, ο Δρ. Robert Witton και η Ruth Potterton θα παρέχουν στοματοθεραπεία για τα παιδιά και τους δασκάλους τους και θα δημιουργήσουν ένα σχολικό πρόγραμμα βουρτσίσματος.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Umapad στην πόλη Mandaue στο νησί Cebu. Αυτό το σχολείο που χρηματοδοτείται από δημόσιους φορείς, έχει περίπου 1.100 μαθητές και παρέχει εκπαίδευση σε μια ομάδα γνωστή τοπικά ως “τα παιδιά που καθαρίζουν”, που ζουν μέσα στην χωματερή της πόλης και κερδίζουν τα προς το ζην με το να νακυκλώνουν τα απόβλητα των άλλων ανθρώπων.

Η αποστολή μας με το Dentaid είναι η οδοντική και στοματική υγεία των παιδιών όλων των σχολείων,” δήλωσε η Potterton. “Θα το κάνουμε αυτό προσφέροντας θεραπεία ανακούφισης του πόνου, όπου είναι απαραίτητο, ατραυματική θεραπεία αποκατάστασης, αν είναι δυνατόν, και φθοριώσεις για όλα τα παιδιά“.

Οι δύο εθελοντές από το Πλίμουθ θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης ομάδας που θα συνεργαστεί σε μια σειρά δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υποστήριξης στη διδασκαλία αγγλικών και πληροφορικής και της κατάρτισης κοινωφελούς υποστήριξης και ανασυγκρότησης μετά από σεισμούς, πυρκαγιές και ζημιές από τυφώνες στην περιοχή.

Οι οδοντιατρικές θεραπείες θα παρέχονται σε στενή συνεργασία με έναν τοπικό οδοντίατρο και φοιτητές οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής στο Cebu.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/uk/35437_plymouth_dental_experts_support_philippine_mission_.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.