Ο βελονισμός λύση για τη ναυτία στην καρέκλα του οδοντιάτρου

0
909
Βελονισμός

Μια σεβαστή μερίδα ανθρώπων νιώθουν ναυτία κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών εργασιών λόγω των εργαλείων που πρέπει να βρίσκονται στο στόμα. Οι ίδιοι άνθρωποι πιθανόν να νιώθουν ναυτία και κατά το βούρτσισμα όταν η οδοντόβουρτσα πρέπει να φτάσει στα πίσω δόντια. Η ναυτία κατά το βούρτσισμα μπορεί να περιοριστεί αν χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική οδοντόβουρτσα αντί για συμβατική.

Όσο για αυτούς που νιώθουν ναυτία στην οδοντιατρική καρέκλα, έρχεται μια Ιταλική έρευνα να τους δώσει την λύση μέσω του βελονισμού. Η έρευνα είναι μικρής κλίμακας, όμως τα αποτελέσματά της είναι ενθαρρυντικά.

Οι Ιταλίδες ερευνήτριες Giuseppa Bilello και Antonella Fregapane, από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στην Σικελία, συγκέντρωσαν 20 ενήλικες με ιστορικό ναυτίας στον οδοντίατρο και τους υπέβαλαν σε οδοντιατρικές εργασίες πριν και μετά από βελονισμό.

Η κλίμακα μέτρησης των αντανακλαστικών συσπάσεων των συμμετεχόντων προ του βελονισμού ήταν κατά μέσο όρο 7, ενώ με τον βελονισμό έπεσε στο 1. Η κλίμακα ήταν από το 0 έως το 10, όπου το 10 αφορά το έντονο αίσθημα ναυτίας.

Το αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η παραπάνω μέτρηση αφορά την άνω γνάθο, καθώς στην κάτω γνάθο δεν σημειώθηκαν διαφορές πριν και μετά τον βελονισμό. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Acupuncture Medicine.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.