Written by 3:24 pm Επιστημονικά Νέα

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού συνδέεται με τα βακτήρια του στόματος

Έρευνα καταρρίπτει τους μύθους για τις άφθες

Σε μια έρευνα ασθενών που εισήλθαν στο νοσοκομείο με οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο, οι ερευνητές αύξησαν την κατανόηση τους όσον αφορά στη σύνδεση ορισμένων τύπων εγκεφαλικού με την παρουσία του στοματικού βακτηριδίου CNM (positive Streptococcus mutans).
Οι ερευνητές στο Εθνικό Εγκεφαλικό και Καρδιαγγειακό Κέντρο στην Οσάκα της Ιαπωνίας βρήκαν πως μεταξύ των ασθενών που εμφάνισαν ενδοεγκεφαλική αιμορραγία (ICH), 26% βρέθηκαν να έχουν το συγκεκριμένο βακτήριο στο σάλιο. Μεταξύ των ασθενών με άλλους τύπους εγκεφαλικού επεισοδίου, μόνο το 6% ήταν θετικοί για το βακτήριο.
Τα εγκεφαλικά επεισόδια χαρακτηρίζονται είτε ως ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία περιλαμβάνουν μια απόφραξη ενός ή περισσοτέρων αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο, ή αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, στα οποία υπάρχει ρήξη των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί. αιμορραγία.
Οι ερευνητές αξιολόγησαν επίσης μαγνητικές τομογραφίες των υποκειμένων της μελέτης για την παρουσία εγκεφαλικών μικρο-αιμορραγιών (CMB) που μπορούν να προκαλέσουν άνοια και επίσης συχνά αποτελούν τη βάση ICH. Βρήκαν ότι ο αριθμός των CMBs ήταν σημαντικά υψηλότερος σε ασθενείς με θετικό το στοματικό βακτήριο CNM S. mutans σε σχέση με εκείνους που δεν το είχαν.
Οι συγγραφείς της έρευνας υπέθεσαν ότι το στοματικό βακτήριο S. mutans μπορεί να ενώνεται με αιμοφόρα αγγεία  που έχουν αποδυναμωθεί από την ηλικία και την υψηλή πίεση του αίματος, προκαλώντας αρτηριακές ρήξεις στον εγκέφαλο, και οδηγώντας σε μικρές ή μεγάλες αιμορραγίες.
Το βακτήριο CNM βρέθηκε να υπάρχει σε περίπου το 10% του γενικού πληθυσμού και είναι γνωστό ότι προκαλεί οδοντικές κοιλότητες. Ο Dr. Friedland, ένας από του ερευνητές, τονίζει την σημασία της στοματικής υγείας και παροτρύνει τους ανθρώπους να φροντίζουν τα δόντια τους.
Ερευνητές στην Αγγλία και στην Ιαπωνία συνεχίζουν τις έρευνες για να βρουν πώς συνδέονται νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως οι νόσοι Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, με τα στοματικά βακτήρια.
Πηγή

(Visited 9 times, 1 visits today)

Last modified: February 18, 2016

Close