Ο Καθηγητής Περιοδοντολογίας, Φοίβος Μαδιανός, μιλάει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

2
6006
Ελγίνεια Μάρμαρα

Ο καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Φοίβος Μαδιανός, είναι Πρόεδρος της European Federation of Periodontology, και με αφορμή το EuroPerio8 που θα γίνει στο Λονδίνο, μίλησε για τη πόλη του Λονδίνου, δίνοντας όμως στους επισκέπτες μια…συμβουλή.

Μιλώντας για την πόλη του Λονδίνου, ο κος Φοίβος Μαδιανός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επισκέπτες της πόλης επιβάλλεται να επισκεφτούν το Βρετανικό Μουσείο, καθώς πιστεύει ότι είναι το καλύτερο μουσείο του κόσμου. Προτρέπει όμως τους επισκέπτες να μην επισκεφτούν ακόμα την πτέρυγα του Βρετανικού Μουσείου όπου βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά να περιμένουν ωσότου επιστρέψουν στην Ελλάδα όπου θα μπορέσουν να τα θαυμάσουν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στην προσπάθεια του κου Μαδιανού και να τον συγχαρούμε. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε λόγο και δύναμη να πράξουμε ανάλογα. Εξ’ άλλου η νέα τεχνολογία μας έχει δώσει τόσα εργαλεία επικοινωνίας…

Μέσω του Dental Alert θα προσπαθήσουμε να διαδώσουμε το μήνυμα του σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό ώστε να ευαισθητοποιηθεί και άλλος κόσμος και να γίνουν υποστηρικτές αυτής της ευγενικής προσπάθειας.

Ιστορία των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται στην Βρετανία από το 1816, αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία τα παραχώρησε στον Λόρδο Έλγιν μετά από απαίτηση του.

Ο Λόρδος Μπάυρον γράφει στο “Το προσκύνημα του Τσάιλντ Χάρολντ“:

Ω! είναι από πέτρα όποιος για σε δε νιώθει, ωραία Ελλάδα,
ό,τι εραστής όπου θεωρεί μπρος του νεκρή ερωμένη,
κι αναίσθητη έχει την καρδιά που αβούρκωτη* απομένει,
μετόπες, τείχη και βωμούς βλέποντας σκόνη, αράδα
να σου τα γδύνουν Βρετανοί, που θα ‘πρεπε ταμένοι
να στέκουν φυλακάτορες στα λείψανα τεμένη*.
Ανάθεμά τη τη στιγμή κουρσάροι που αρμενίζαν
απ’ το νησί τους, κι έσκιζαν τα στήθη σου ξανά
τα πληγωμένα, αρπάζοντας να παν στα βορινά
και μισητά τους κλίματα, θεούς που ανατριχιάζαν.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.