Νέο ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης κατά της αντιμικροβιακής αντοχής!

0
293
Νέο ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης κατά της αντιμικροβιακής αντοχής!

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων (CED), η Επιτροπή των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME) και η Ομοσπονδία Κτηνιάτρων της Ευρώπης (FVE) καλωσόρισαν θερμά το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής (AMR). Οι ενέργειες περιλαμβάνουν πρακτικές εξελίξεις, όπως ταχύτερες, φθηνότερες και πιο αξιόπιστες διαγνωστικές εξετάσεις, και σε πολιτικό επίπεδο ανταλλαγή ορθών πρακτικών και ανάλυσης δεδομένων με τρίτες χώρες.

Νεο ευρωπαϊκο σχεδιο δρασης κατα της αντιμικροβιακής αντοχής!

Τα μέλη των οργανώσεων εκτιμούν ιδιαίτερα ότι το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Υγεία αναγνωρίζει ότι η ανθρώπινη υγεία, η υγεία των ζώων και το περιβάλλον αλληλοσυνδέονται και ότι στις προτεινόμενες δράσεις τονίζεται η σπουδαιότητα της ολιστικής προσέγγισης.

Πιστεύουν ακράδαντα ότι μόνο η συνεργασία, η ισχυρή ηγεσία και η ανάληψη πλήρους ευθύνης θα επιτρέψουν να γίνει η αλλαγή που χρειάζεται, να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την απειλή για την υγεία και να αναμειχθεί ολόκληρη η κοινωνία στην υπεύθυνη χρήση των αντιμικροβιακών, προκειμένου να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα τους.

Το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης κατά της AMR της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι διαρθρωμένο γύρω από τρεις πυλώνες:

  1. Να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση η περιοχή με την καλύτερη πρακτική.
  2. Να ενισχυθεί η έρευνα, η ανάπτυξη και η καινοτομία.
  3. Να διαμορφωθεί μια ενιαία παγκόσμια ατζέντα για την αντιμικροβιακή αντοχή.

Το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Οδοντιάτρων (CED) αναγνωρίζει ότι η οδοντιατρική θα υποστεί σημαντική κρίση λόγω της απώλειας αντιβιοτικών ως αποτελεσματικών παραγόντων στη θεραπεία της ανθρώπινης λοίμωξης“, δήλωσε ο πρόεδρος της CED, Dr. Marco Landi. “Είναι επομένως απαραίτητο από την άποψη τόσο της δημόσιας όσο και της στοματικής υγείας να συνταγογραφούν οι οδοντίατροι αντιβιοτικά μόνο όταν είναι απαραίτητα και κατάλληλα και να βοηθούν τους ασθενείς να καταλάβουν ότι τα αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν τον πονόδοντο“.

Οι οργανώσεις ενθάρρυναν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να εργαστούν σε στενή συνεργασία με τους ιατρούς, οδοντιάτρους και κτηνίατρους που συνταγογραφούν αντιβιοτικά, προκειμένου να διασφαλίσουν αποτελεσματικούς, πρακτικούς και εφικτούς στόχους στα εθνικά σχέδια δράσης τους καθώς και την ορθή εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης κατά της AMR.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/europe/35414_dentists_welcome_european_action_plan_against_antimicrobial_resistance_.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.