Written by 2:59 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Νέοι Οδοντίατροι: Που βρίσκεται το όριο του χρέους;

Νέοι Οδοντίατροι: Που βρίσκεται το όριο του χρέους;

Με τα έξοδα των σπουδών να έχουν αυξηθεί δραματικά, καθώς και με τη συνεχή αύξηση του κόστους ενός οδοντιατρείου, το βασικό ερώτημα για τους νέους οδοντιάτρους είναι: “Που βρίσκεται το όριο μετά το οποίο το χρέος είναι πολύ μεγάλο;” Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό που αν το προσπεράσεις μπαίνεις σε επικίνδυνη οικονομικά περιοχή από την οποία δεν μπορείς να επιστρέψεις;
Σήμερα, τα περισσότερα άρθρα σχετικά με τα δάνεια των φοιτητών της οδοντιατρικής ασχολούνται με το να βρουν τον τρόπο για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών όρων με τις τράπεζες και με το πώς μπορεί κάποιος να εξερευνήσει τις πολύπλοκες διαθέσιμες επιλογές. Πολύ λίγα έχουν γραφτεί για το ίδιο το χρέος και για το πού θα πρέπει να μπουν τα όρια.
Ένας νεαρός οδοντίατρος μου είπε πρόσφατα: “Αφού οι τράπεζες μου δανείζουν ακόμη, πάει να πει ότι δεν έχω και πολύ μεγάλο χρέος.” Δυστυχώς, η οδοντιατρική είναι το επάγγελμα του χρέους. Κανένα άλλο επάγγελμα δεν έχει το εμπόδιο του ότι πρέπει κάποιος να αποκτήσει ένα ιατρείο, όπως συμβαίνει με την οδοντιατρική.
Οι άλλοι γιατροί έχουν την επιλογή να γίνουν συνέταιροι σε κάποιο ιατρείο με πολύ χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τους οδοντιάτρους. Επίσης, οι λογιστές δεν χρειάζεται να δώσουν 500,000 δολάρια για να ανοίξουν ένα λογιστικό γραφείο.

Γιατι ειναι τοσο ακριβη η οδοντιατρικη;

Γιατί είναι τόσο ακριβή η εξάσκηση της οδοντιατρικής; Υπάρχουν δύο λόγοι. Πρώτον, αυτό το επάγγελμα απαιτεί κεφάλαιο για εξοπλισμό και μία κατάλληλη εγκατάσταση. Δεύτερον, η οδοντιατρική απαιτεί τα μεγαλύτερα οικονομικά ρίσκα από όλα τα επαγγέλματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Οι επιτυχημένοι οδοντίατροι με ιδιωτικά οδοντιατρεία πρέπει να έχουν άριστες κλινικές δεξιότητες καθώς και άριστες επιχειρηματικές ικανότητες.
Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο δυναμικό για επιχειρηματικό κέρδος.

Που βρισκεται το όριο του χρεους των νεων οδοντιατρων;

Προτού προχωρήσει σε φοιτητικό δάνειο, ο κάθε φοιτητής της οδοντιατρικής πρέπει να έχει ένα σκοπό (π.χ. έναν επαγγελματικό στόχο) κατά νου.
Τι είδους οδοντιατρείο ή ειδικότητα σου ταιριάζει καλύτερα; Ποιο είναι το μονοπάτι και τι δαπάνες απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου; Πόσα θα φτάσεις να χρωστάς στην αποφοίτησή σου; Ποιοι θα είναι οι όροι αποπληρωμής; Πόσο εισόδημα θα χρειαστεί για την αποπληρωμή του χρέους;
Ερωτήσεις, ερωτήσεις, ερωτήσεις..
Έχω, ωστόσο, ανακαλύψει ότι οι οδοντίατροι που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά είναι εκείνοι που δεν έκαναν όλες αυτές τις ερωτήσεις, παρά μόνο την ερώτηση “Πόσα μπορώ να δανειστώ;”

Εν ολίγοις, τα θέματα που σχετίζονται με το να έχει κανείς μεγάλο χρέος δε συνδέονται κατ’ανάγκην με το καθαρό ποσό του χρέους, αλλά μάλλον με το συνολικό επίπεδο της αφοσίωσης, της έρευνας, και της προσπάθειας να έχει κανείς μία επιτυχημένη καριέρα.

Τα καλά νέα είναι ότι ένα ιδιωτικό οδοντιατρείο έχει μεγάλο δυναμικό κέρδους, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ το ποσό του χρέους. Το θέμα του χρέους εξαλείφεται όταν επιδιώκεις την υλοποίηση των επαγγελματικών σου ονείρων με προσοχή και σχεδιασμό.
Πηγή: http://www.dentaleconomics.com/articles/print/volume-106/issue-9/money/new-dentists-how-much-debt-is-too-much.html

(Visited 55 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close