Νέοι επιστήμονες αναπτύσσουν βελτιωμένο οδοντιατρικό προβολέα!

0
520
Νέοι επιστήμονες αναπτύσσουν βελτιωμένο οδοντιατρικό προβολέα!

Μάρμπουργκ, Γερμανία: Το Jugend forsch είναι ένας γερμανικός διαγωνισμός που ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους ταλαντούχους νέους στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Επιδιώκει να εμπνεύσει τους νέους επιστήμονες να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους σε αυτούς τους τομείς. Φέτος, τρεις οδοντίατροι κέρδισαν το πρώτο βραβείο για τον οδοντιατρικό προβολέα που ανέπτυξαν, ο οποίος εμποδίζει την πρόωρη σκλήρυνση του αποκαταστατικού υλικού.

Νεοι Επιστήμονες αναπτυσσουν βελτιωμενο οδοντιατρικο προβολεα!

Για να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα στρώματα σύνθετων υλικών, το στόμα του ασθενούς πρέπει να είναι καλά φωτισμένο, για παράδειγμα με το φως των LED που τοποθετούνται συνήθως στους οδοντιατρικούς προβολείς. Ωστόσο, αυτό το φως παρεμποδίζει τον σχηματισμό του υλικού στην επιφάνεια  με αποτέλεσμα να σπάει μετά από 1-2 λεπτά – ένα πρόβλημα  που εμποδίζει ένα ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, οι Albrecht von Bülow, ο Flavio Krug και ο Saeed Mohamad από το Μάρμπουργκ στη Γερμανία ανέπτυξαν έναν λαμπτήρα με κίτρινα και τυρκουάζ LED που εκπέμπουν φως που εμφανίζεται λευκό στο ανθρώπινο μάτι, αλλά επιτρέπει μεγαλύτερο χρόνο επεξεργασίας για σύνθετα υλικά.

Για το έργο τους, με τίτλο “Άνεση στην τοποθέτηση σύνθετων σφραγισμάτων – Όλα είναι θέμα φωτισμού“, η ομάδα κέρδισε το βραβείο Jugend forscht στην κατηγορία του επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Εξηγώντας την απόφασή της, η κριτική επιτροπή δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τη συστηματική διαδικασία, τις εκτεταμένες προκαταρκτικές δοκιμές και την επιτυχή αρχική εφαρμογή. Η επιτροπή εξέφρασε τις καλύτερες ευχές στους νέους ερευνητές για την επιτυχία και την περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου τους.

Η ερευνητική ομάδα εποπτεύτηκε από τον καθηγητή Michael Gente από το Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ.  Εξήγησε ότι ο διαγωνισμός δίνει στους σπουδαστές του πρώτου εξαμήνου την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έρευνα και να παρουσιάσουν το έργο τους σε κριτική επιτροπή. “Η σημερινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα της τέλειας συνεργασίας μιας επιμελούς και επιδέξιας ομάδας”, επικρότησε η Gente.

Πηγή: https://www.karlstorz.com/sa/en/jugend-forscht.htm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.