Νέα τεχνολογία ενδοστοματικής σάρωσης με μπλε laser!

0
431
Νέα τεχνολογία ενδοστοματικής σάρωσης με μπλε laser!

Ταϊπέι, Ταϊβάν: Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης των Βιομηχανιών Μετάλλου της Ταϊβάν (MIRDC) εισήγαγε μια νέα τεχνολογία μπλε λέιζερ ενδοστοματικής σάρωσης.  Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, η συσκευή είναι κατασκευασμένη κυρίως με ηλεκτρονικά εξαρτήματα από την Ταϊβάν και θα είναι σημαντικά φθηνότερη από ότι παρόμοιες συσκευές σάρωσης διεθνών ανταγωνιστών.

Νεα τεχνολογία ενδοστοματικης σαρωσης με μπλε laser!

Μέσω λογισμικού, η συσκευή χρησιμοποιεί μια τριγωνική μέθοδο μέτρησης για να εστιάσει ένα φως λέιζερ υψηλής συνεκτικότητας στο αντικείμενο προς σάρωση. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σε θέση να κατασκευάσει με ακρίβεια ένα οδοντικό μοντέλο, λαμβάνοντας ακριβείς μετρήσεις σε μια περιοχή 22 × 18 mm, γεγονός που μειώνει το περιθώριο σφάλματος, ανέφεραν οι σχεδιαστές.

Η νέα τεχνολογία εισήχθη σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στην πρωτεύουσα Ταϊπέι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το υπουργείο, η τεχνολογία έχει προσελκύσει σχεδόν NT$ 70,61 εκατομμύρια (US $ 2,4 εκατομμύρια) σε επενδύσεις και έχει παράγει σχεδόν NT$200 εκατομμύρια (US $6,6 εκατομμύρια) τρέχουσα αξία αγοράς.

Ο σαρωτής, ο οποίος υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές, πρόκειται να εισαχθεί στην αγορά αργότερα αυτό το έτος. Σύμφωνα με το MIRDC, παρόμοιες συσκευές ενδοστοματικής σάρωσης που κατασκευάστηκαν στη Γερμανία, τη Δανία και τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, κοστίζουν περίπου NT$ 1,2 εκατομμύρια – 1,6 εκατομμύρια (US $ 39,900-53,200). Οι εταίροι του MIRDC, ωστόσο, ελπίζουν ότι το εμπορευματοποιημένο προϊόν θα πουλήσει με τιμή US $30.000 σε νοσοκομεία και οδοντιατρικές κλινικές παγκοσμίως.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/asiapacific/34566_taiwan_new_cost-effective_blue_laser_intra-oral_scanning_technology_introduced.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.